Problemele materiale sunt motivul progresului spiritual

Întrebare: Cum putem învăța limbajul Creatorului și cum trebuie să răspundem mesajului Său?

Răspuns: Trebuie să înțelegem că tot ceea ce se întâmplă trebuie să fie rezolvat în această viață conform modului în care lucrurile funcționează în această lume. Toate aceste legi fizice sunt determinate, de asemenea, de Creator și oamenii au stabilit că au nevoie de ele. Deci, nu contează dacă ele  par a fi bune sau rele; eu trebuie să le respect. Pentru că toate sunt derivate de la o sursă; nu este nimic altceva decât asta.

Atunci când primesc o problemă, trebuie să determin că a fost trimisă de Creator. Trebuie să o rezolv așa cum se obișnuiește. Dar, aranjez lucrurile astfel că operez în conexiune cu prietenii, cu grupul. Chiar dacă este personală și nu este importantă pentru altcineva, mă obligă să mă unesc tot mai puternic cu grupul.

De fapt, din punct de vedere fizic, răspund la această problemă așa cum oricine ar face-o. Numai că, acesta nu crede că Creatorul atrage atenția asupra Lui, cu aceasta îi oferă această muncă; dar, trebuie pur și simplu să o rezolve în cadrul acestei lumi.

Rezolv problema în cadrul aceste lumi, dar în realitate, această lume devine lumea spirituală. Și astfel, avansez. Pentru mine, toate evenimentele din lumea materială devin un motiv pentru a avansa spiritual, pentru a fi asemenea și a fi în mai mare echivalență de formă cu Creatorul.

Din Congresul din Franța, ”Unul pentru toți și toți pentru unul”, a doua zi, 10.05.2014, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: