Profesorul şi studenţii

Întrebare: În ce mod, ca un Cabalist, te adaptezi la studenţi şi la grup? Cum te interconectezi şi cum te anulezi?

Răspuns: Așa cum ne adaptăm la copiii nou născuţi și, apoi, în măsura în care cresc şi devin din ce în ce mai adulţi. Ei nu se adaptează la noi, ci noi ne adaptăm tot timpul la ei. Se spune că un copil mic este capul familiei, deoarece familia există pentru el.

De ce am nevoie de un grup: pentru ca ei să mă servească sau ca eu să-i servesc pe ei? Eu trebuie să ridic studenţii la următorul nivel.

Întrebare: Tu, ca profesor, vezi cu claritate dacă grupul, studenţii te percep în mod corect?

Răspuns: Eu ţin studenţii mei în mine însumi ca “o găină pe ouă”. Îi împlinesc, îi controlez, îi ţin din scurt, le provoc anumite reacţii, anumite influenţe, le monitorizez reacţia şi, în conformitate cu asta, eu mă schimb pe mine însumi și nu pe ei. În Cabala, profesorul trebuie să se adapteze la studenţi mai mult decât studenţii faţă de profesor.

Întrebare: Când îți simți studenţii în tine, păstrezi contactul cu ei prin Creator, ori ei sunt în interiorul Partzuf-ului tău spiritual ca un copil în pântec?

Răspuns: Asta înseamnă în Creator, deoarece sistemul numit “pântec”, în care îmi ţin studenţii este Creatorul din mine. Numai în El se nasc următoarele suflete.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 4/1/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed