Profeții – futuriști spirituali

Intrebare: Cine au fost profeții?

Raspuns: Un profet este un proroc spiritual al viitorului (un futurist). Oamenii care au descoperit pașii de elevare a omului din starea sa animalică la cea mai divină stare și care au descris modul în care omul se ridică la nivelele spirituale, se numeau profeți.

Ei nu au prezis niciodată ce s-ar întampla în materie. De exemplu, Cartea Zohar a fost scrisă într-o peșteră acum 2000 de ani. Însă nu are nicio legatura cu peștera sau cu acea vreme.

Ceea ce este scris în ea este că, în vremurile noastre, trebuie să dobândim o înalțare a stării spirituale și nu vorbește despre ce se va întampla pe fața Pământului. Asta nu-i interesa pe profeți, deoarece, din punct de vedere al Înțelepciunii Cabala, materia nu există. Asta este, în principal, ceva ce ne-a fost dat numai în sentimentele noastre subiective.

Comentariu: În cartea sa, “Ultima Generație”, Baal HaSulam a scris despre posibilitatea unui al 3-lea și al 4-lea război mondial.

Raspuns: Nu a vorbit despre suflet în acea carte, ci despre cum omenirea va primi un impuls pentru corectarea sufletului, prin tot felul de probleme potențiale din lumea noastră, dacă oamenii nu încep să avanseze corect. Însă asta nu este o predicție!

Lucrul de care vorbește este că sunt două căi științifice pentru dezvoltarea naturii. Asta a fost spus chiar și acum 6000 de ani. În principiu, toate fazele dezvoltării au fost descrise în Înțelepciunea Cabala din zilele lui Adam, apoi mai tarziu de Abraham în cartea sa Cartea Creației (Sefer Yetzira). De atunci, totul se întamplă. Nu este nimic nou aici, deoarece legile naturii sunt constante și sunt implementate sub ochii noștrii.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 1/1/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: