Punctul central al crizei globale

222Întrebare: Care dintre semnele crizei globale nu sunt detectate în prezent, dar ar trebui să li se acorde o atenție deosebită?

Răspuns: Punctul cel mai central, rădăcina crizei globale, constă în distanțarea oamenilor unii de alții. Ne așezăm în spatele computerelor și ne jucăm ca niște copii și nimic altceva.

Trebuie să înțelegem că doar apropierea unul de celălalt prin forțe bune ne poate scoate din criza generală. Adică, este o criză a oamenilor care se distanțează unii de alții, dorința lor ca toată lumea să fie într-un fel de cocon și să nu se gândească sau să-și facă griji la altceva.

Întrebare: De ce oamenii nu simt cu adevărat că există o criză? Este subestimată? De exemplu, pot evalua criza în supraproducție. Mă duc la magazin și văd rafturi goale. Dar criza relațiilor reciproce este cumva ascunsă omlui. Nu înțelegem ce se află în spate sau cât de grav este.

Răspuns: Oamenii sunt prinși de „jucăriile” pe care le-au inventat. Interesul lor pentru jocuri le distrage atenția de la problemele lor reale. Prin urmare, pe de o parte, omenirea pare să avanseze și, pe de altă parte, se stinge. Totul stă în conștientizarea răutății acestei stări. Între timp, nu facem decât să umplem buzunarele fără fund ale celor care conduc și controlează pe toți.

Nu văd nimic bun în viitor. Trebuie să le explicăm oamenilor la ce vor duce toate acestea. Va însemna să realizăm o călătorie foarte amară, lungă, în timpul căreia am lucrat pentru proprii dușmani care s-au gândit doar la cum să se îmbogățească pe cheltuiala noastră doar pentru a arunca în mare tot ce am acumulat și le-am predat. Așa funcționează egoismul uman aprig.

Este necesar să ne dăm seama de răul egoismului nostru și să înțelegem că acesta este singurul rău. Apoi putem vorbi despre cum să scăpăm de el.

KabTV „Kabbalah Express” 19.10.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: