Puzzle cabalist

219.01Unii studenți se plâng că nu înțeleg materialul pe care îl studiem din cartea Studiul celor zece Sefirot  și nu sunt capabili să-l simtă. Acest lucru nu este surprinzător; nimeni nu se așteaptă la o asemenea abilitate de la ei, dar care este reacția corectă?

Întregul studiu al Inţelepciunii Cabala are loc prin descoperirea că o persoană este surdă la aceasta; nu este capabil să o înțeleagă cu mintea și să o simtă cu inima. Nu înțelege deloc ce vor de la ea. După ce a citit toate aceste texte absconse, nu vrea decât să se întindă pe canapea și să închidă ochii sau măcar să deschidă televizorul sau internetul. Această lipsă de înțelegere nu este deloc o inovație.

Inovația este că merg la grupul de zece cu această problemă și încerc să găsesc răspunsul acolo, ca pe un puzzle, pentru a înțelege ce vor ei de la mine. Îmi ascult prietenii și vorbesc cu ei și nu ar trebui să credeţi că rezolvăm această problemă cu propriile noastre minți.

Nu, ne întoarcem la Creator cu aceasta și cerem de la El să ne învețe, să ne conecteze în forma corectă și să dezvăluie această imagine între noi, astfel încât să o înțelegem. Se numește: „După faptele Tale te vom cunoaște”.

Avem nevoie de toată înțelepciunea care să fie dezvăluită în practică, în conexiunea noastră. Altfel, nu vom putea înțelege. Cabala nu poate fi atinsă de mintea și sentimentele fizice. Se spune că „nu cei înțelepți învață”.

Chiar dacă îi pui la studiu pe Einstein sau laureații Nobel, nimic nu va ajuta. Doar conexiunea dintre noi și cererea către Creator va ajuta, iar atunci Creatorul va dezvălui starea corectă dintre noi, adică soluția.

Prin urmare, studiul nu necesită multă inteligență, ci mai degrabă, conexiune cu grupul de zece, în care fiecare se anulează în fața prietenilor săi și îi cere Creatorului să ne dezvăluie starea pe care o studiem în interiorul grupului de zece. La urma urmei, grupul sunt cele zece Sefirot, o structură spirituală în care răspunsul poate fi dezvăluit. Aceasta se numește Cabala practică.

Prin urmare, nu îmi fac griji dacă elevul nu înțelege textul. Nimeni nu înțelege nimic, iar acest lucru este firesc. Tot ceea ce ni se cere este ca fiecare să se unească și să rezolve problema prin metoda Cabalei practice, adică prin conexiune și nu prin intelect. La urma urmei, nu suntem la universitate. Dacă ceva nu ne este clar, atunci ne confruntăm cu adevărat cu o problemă care are nevoie de o soluție.

Lecţia zilnică de Cabala 5/3/22, Scrieri ale lui Baal HaSulam, “Studiul celor 10 Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: