Rabash: între doi poli

214Întrebare: Odată, Rabash s-a angajat să învețe tineri, nereligioși. Ce a dovedit prin asta? Că acea Cabala nu este o religie? Sau avea nevoie de o descoperire?

Răspuns: Cred că a văzut din exemplul meu că următorul pas este posibil aici și nu s-a putut abține. A făcut o revoluție spirituală.

Desigur, Baal HaSulam ar fi putut face același lucru. Ar fi putut orice! Omul acesta era gata să spargă toate limitele. Rabash, însă, nu și-a putut permite. Nu se simțea atât de sus. El a fost întotdeauna sub tatăl său. Chiar și în fotografii, privirea lui Baal HaSulam este îndreptată în sus, în timp ce stând lângă el, Rabash are capul în jos. Pare foarte simbolic.

Dar lucrând cu mine, a văzut că este ceva în care să investesc dacă aduc alți studenți și prin urmare a fost de acord.

Comentariu: Probabil că pentru mulți este dificil să înțeleagă ce înseamnă pentru Rabash, care a trăit toată viața într-un mediu religios, să decidă și să accepte brusc ca studenți pe cei care nu aveau deloc de-a face cu asta.

Răspunsul meu: Da și nu. Pe de o parte, calea spirituală pune o persoană într-o stare de frică constantă, pentru că este coborât până jos, iar pe de altă parte, este ridicată până sus.

Ești între doi poli și nu ai altă opțiune. Tremuri la propriu din fiecare fir de praf, din fiecare frunză, ca un iepuraș sub tufiș și, în același timp, înțelegi că nu există soluție, ești obligat să acționezi.

Am simțit-o mai târziu. Cred că și studenții mei încep treptat să înțeleagă decalajul care există în abordarea lumii în fiecare suflet.

Astfel, trebuie să constăm în frică, după cum se spune, tremurând înaintea Creatorului, și în măreție și putere. Aceste două opuse trebuie să fie în fiecare dintre noi. Cu cât ele diferă mai mult, cu atât persoana este mai puternică.

Sunt sigur că Rabash le-a avut pe amândouă. Aceasta te însoțește constant; nu poți scăpa de asta.

Mai mult decât atât, ambele opuse trebuie să fuzioneze – atât frica, cât și puterea, ceea ce face posibil să avansezi, îndoindu-te constant și realizând-o în continuare. De aceea a mers după asta.

Era necesar să se schimbe urgent situația și să o aducă la un numitor comun. Am avut o slujbă mare. Dar m-am îndepărtat repede de ea, pentru că mi-am dat seama că dacă m-am blocat în asta, atunci nu aș fi fost eu însumi. Prin urmare, mi-am continuat linia personală de comunicare cu el.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne “02.12.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: