Raspunsuri la intrebarile voastre, Partea 3

Creatorul este binele absolut

Intrebari la postarea Kabalistii despre scopul creatiei, Partea 1

Intrebare: Citat: Si pentru ca El nu are dorinta de a primi, El este fundamental lipsit de dorinta de a face rau cuiva; asta este foarte simplu si clar. Este dorinta de a primi, cauza tuturor problemelor noastre? Suntem creati de a fi primitori, dar vom ramane asa, de vreme ce nu exista Daruitor fara primitori? Cum ne putem dispensa de aceste contradictii in asa fel incat dorinta de a primi sa nu ne dea motiv sa provocam rau cuiva?

Raspuns: Trebuie sa corectam egoismul prin opusul lui si sa continuam sa primim, dar sa primim de dragul daruirii.

Intrebare: Citat: Mai mult, este cu totul de inteles pentru mintea noastra ca prim concept, ca El detine o dorinta de a darui bunatate asupra celorlalti, adica a creaturilor Sale. Este imposibil sa fim de acord cu asta, de vreme ce multi dintre noi nu avem acest fel de perceptie. Putem doar sa presupunem ca este asa. Baal HaSulam spune ca noi ar trebui sa acceptam asta cu toata inima. Cum, facem asta practic?

Raspuns: Trebuie sa ne angajam in mod practic in corectarea noastra, astfel incat sa devenim similari cu Creatorul. Facem asta prin studiul sistematic al Kabalei si prin angajarea in grup. Nu sugereaza nimeni ca ar trebui sa fiti de acord cu asta; BaalHaSulam sugereaza sa descoperiti asta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: