Rataciti Prin Ceata Sau Luati De Val?

Intrebare: De ce este legea garantiei reciproce ascunsa de noi? De ce nu o descopera oamenii de stiinta?

Raspuns: Vreti sa puneti o persoana in fata unor fapte de necontestat: Daca gandesti rau despre vecinul tau, un bolovan cade pe tine din cer; daca faci rau cuiva, primesti o scrisoare de la banca. Voi vreti un raspuns imediat la fiecare actiune: recompensa sau pedeapsa. Ar fi o lege a naturii, un fapt evident pentru voi.

Insa, unei persoane trebuie sa i se dea libertatea de a alege. Daca noi actionam instinctiv, nu va fi nici o problema. Natura ne va obliga sa devenim un intreg. Este foarte simplu: Daca imi arati ce pierd din deconecarea de altii, voi zambi si voi fi dragut cu toti. Voi construi relatii de prietenie, voi avea grija de altii, si ma voi asigura ca nimeni nu va fi tratat necoresunzator. Daca am fi fost programati de Sus cu responsabilitatea garantiei reciproce, am implementa cu bucurie acest program.

Insa adevarul este ca noi ajungem la garantia reciproca prin libera alegere; noi trebuie sa construim in noi gradul de uman. De aceea mesajul unitatii este ascuns in ceata si noi suntem pierduti in ea, deprivati de simtul directiei. Din momentul in care incepem sa realizam si sa simtim, va disparea. Altfel, noi nu vom reusi sa dezvoltam omul din noi.

Ceata nu este importanta. Nu are importanta daca suntem inceti sau destepti, neindemanatici sau gratiosi. Noi trebuie sa facem doar un singur lucru:sa construim un mediu. Asa cum un copil contruieste o casa din cuburi, si noi ar trebui sa construim un mediu artificial ca exemplu a ceea ce am dori sa fim daca am dori asta.

Daca o persoana sta sa astepte, Natura o a obliga indirect, prin lovituri si suferinte. Insa nici loviturile nu vor obliga persoana sa se predea naturii sale pentru ca persoana descinde la gradul „animat” si isi construieste mediul in mod instinctiv pentru a supravietui. Ar fi un model Sovietic al socialismlui cu Creatorul in loc de KGB in spatele nostru. Si ati deveni ca un animal traind in unitate cu celelalte animale din turma. Ce fel de fiinta creata este asta? Putem ajunge astfel la nivelul Creatorului?

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 10/12/2011, “Pacea in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: