Războaie interne la nivel extern

962.1Întrebare: Există diferite tipuri de război: război civil, război rece, război informațional, războaie religioase etc. Așa se manifestă războiul în lumea noastră. Spui adesea că războiul este un remediu. Care este diferența dintre toate aceste războaie ca mijloc de corectare?

Răspuns: Ele apar la diferite niveluri ale egoismului. Faptul este că poți pur și simplu să lupți „frontal”. împotriva egoismului nostru Dacă este mic, atunci așa se face. De exemplu, îi forțăm pe copii sau pe noi înșine să ne ridicăm și să facem ceva, facem anumite lucruri, folosim metode puternice pentru a înlocui relațiile rele dintre noi cu cele bune și forțăm o persoană să se apropie de ceilalți oameni.

Deși inițial nu cineva nu o dorește deloc, creăm astfel de condiții pe care le dorește, pentru că dacă nu ascultă instrucțiunile pentru bine și pace, atunci pierderea rezultată va fi mult mai mare.

Prin urmare, războaiele care au fost purtate în diferite momente din istorie de mii de ani se înlocuiesc reciproc. Dar suntem într-un război constant.

Întrebare: Deci, suntem în permanență în război cu egoismul din interiorul nostru pentru că este natura noastră și, în consecință, tot felul de războaie se manifestă și în lumea exterioară? Suntem aranjați astfel încât să vedem egoismul nostru interior în afară. Deci, dacă nu facem față egoismului nostru intern, atunci trebuie să luptăm cu un inamic extern?

Răspuns: Da, suntem forțați prin tot felul de motive externe, obuze și influențe să facem această lucrare împotriva egoismului nostru.

KabTV “Stări Spirituale” 14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed