Războiul evreiesc

592.03Întrebare: Știm cu toții ce este un război. Este un conflict armat între părțile rivale care se exprimă prin impunerea voinței unei părți asupra altei țări sau națiuni. Și ce este războiul în spiritualitate, în special „războiul evreiesc”? Cine este în război cu cine?

Răspuns: Suntem creați în calitatea egoismului, care este bine cunoscut de toți. Conform gândului creației, trebuie să ne ridicăm de la nivelul egoist al existenței la cel altruist, de la ura reciprocă, la iubire.

Aceasta este o tranziție absolut incredibilă de la o calitate la alta. Este realizat de influența unei forțe speciale care există în natură și este gata să ne ajute să depășim egoismul și să ne ridicăm la nivelul iubirii pentru aproapele nostru. O putem face doar dacă o vom înțelege și o vom dori.

Punerea în aplicare a condiției ascensiunii noastre, în ciuda egoismului, împotriva lui, în lupta cu acesta, la nivelul dăruirii, iubirii și conexiunii, acesta este „războiul evreiesc”.

Noi suntem în acest program al naturii, care ne afectează și ne cere să îl implementăm, treptat. În fiecare moment trebuie să facem tranziția de la egoiști la altruisti, de la ură la iubire între noi și să le demonstram națiunilor lumii că această este o stare posibilă.

Dacă nu implementăm acest program, atunci natura pune presiune și ne ajută să înțelegem că suntem într-o stare greșită, într-o atitudine greșită față de aceasta. Și apoi, datorită naturii, care ne împinge să luptăm cu propriul egoism, ne ridicăm treptat deasupra lui și îl putem chiar înlocui cu altruism.

Întrebare: Se pare că există două forțe în natură: plus și minus, negativ și pozitiv. Toată materia, întregul univers, este construită pe uniunea acestor două forțe opuse. La nivel uman, acest lucru se manifestă ca forțe ale binelui și răului, adică egoism și altruism?

Răspuns: Absolut corect. Exact asta este scris în sursele cabalistice despre războiul forțelor binelui și răului.

KabTV „Stări spirituale” 14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed