Razboiul Sexelor, partea a treia

Bătălia din bucătărie

Întrebare: De ce se ceartă mereu bărbații și femeile?

Răspuns: Pentru că nu înțelegem că suntem creați diferit tocmai pentru a ne completa unul pe celălalt. În loc să rezolvăm această problemă, noi fugim de ea ca niște copii. Ca rezultat, problema crește și ne presează așa de mult încât familia începe să se destrame.

Ne îndepărtăm unul de celălalt și nu mai vrem să ne căsătorim și să avem copii. Ne ascundem de la rezolvarea problemei pentru că nu știm cum să o rezolvăm și nu realizăm că acesta este principalul lucru pe care ar trebui să îl facem. Dacă am ajunge la o soluție a problemei și ne-am completa unul pe celălalt, am descoperi viața eternă și perfectă. Acestea nu sunt doar niște cuvinte drăguțe. Cel puțin am simți perfecțiunea în existența noastră pământească în această lume, am simți paradisul chiar aici și acum.

Dar acum, în loc să ne completam unul pe altul, suntem în război unul cu celălalt, dorindu-ne controlul asupra sexului opus. Egoismul nostru nu ne permite altceva, chiar dacă ne iubim partenerul.

Poate că sunt pregătit să accept autoritatea soției dar doar cu condiția că ea să înțeleagă cum să fie responsabilă pentru mine. Acest lucru oferă o bucurie specială, ca cea a unui copil care se bucură în brațele mamei sale.

Întrebare: Ce vor să câștige, barbatul și femeia,  din acest război al sexelor?

Răspuns: Amândoi sunt egoiști și își doresc autoritate asupra celuilalt prin orice mijloc. O femeie vrea că bărbatul să o servească și bărbatul vrea același lucru din partea ei. Doar că fiecare dintre ei exprimă acest lucru în mod diferit. Un bărbat cere să aibă toate lucrurile necesare acasă pentru că femeia este acasă. O femeie cere că bărbatul să se gândească la ea tot timpul, să îi fie absolut devotat ei că și cum ea ar fi regina lumii.

Această este o psihologie simplă, pământeană, egoistă, pe care o urmează orice cuplu, de la cel mai iubitor cuplu la cel mai nereușit cuplu. De fapt, în fiecare caz, ei sunt doi egoiști pe același teritoriu, așa că se ceartă unul cu celălalt.

Ei trebuie să fie în conexiune unul cu celălalt; sunt legați de copii, de proprietăți și stătut social, așadar fiecare dintre ei luptă constant pentru independența în familie dar în mod diferit. Unei femei îi place să depindă de bărbat dar așteaptă de asemenea că el să îi fie devotat și să îi fie aproape tot timpul.

Această dorință este imposibil de împlinit. O femeie vrea că bărbatul să o împlinească mereu, adică să se gândească la ea și să aibă grijă de ea, de copiii ei, de casă, și să își dedice viață doar pentru a îngriji cuibul familiei. Bărbatul este pregătit să aibă grijă de familie, într-o oarecare măsură, dar, în același timp, vrea să se simtă independent și nu așa de legat precum cere femeia. Astfel se naște conflictul.

Bărbatul vrea că femeia să fie devotată copiilor și căminului și să aibă grijă de soțul ei cât de mult posibil, fără a îi îngrădi libertatea.

Din emisiunea de pe Kab TV ”O viata noua” din 31.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: