Recompensă pentru munca spirituală

592.04Întrebare: Când o persoană efectuează acțiuni de dragul Creatorului fără niciun gust în munca sa, adică egoismul său nu primește o recompensă, atunci începe să se îndoiască de ceea ce face. Aceasta se numește „Hirhurim” (îndoieli) din cuvântul „Har” (munte).

El ajunge la acest munte de îndoială: „Fac ceea ce trebuie? Sunt pe drumul cel bun? De ce am nevoie de asta? ” Și începe să urască această stare, această calitate, Creatorul. Este aceasta ceea ce se numește „apropierea de Muntele Sinai”?

Răspuns: Da. Toate contradicțiile care sunt dezvăluite datorită naturii egoiste naturale a omului nu îi permit să meargă mai departe în direcția dăruirii, iubirii și conexiunii. Apoi începe să urască aceste calități, natura sa egoistă și să lupte cu el însuși.

Întrebare: Se transformă apoi într-o stare de coșmar atunci când face o acțiune împotriva naturii sale de ani de zile și nu primește nicio recompensă pentru aceasta?

Răspuns: Răsplata lui este că este capabil să efectueze acțiuni exact împotriva naturii sale. Munca în sine devine o răsplată pentru el.

Stări spirituale”, 09.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed