Recompensa și pedeapsa din viața noastră, partea 2

Cabaliștii nu percep recompensele și pedepsele precum o face publicul general; ei le privesc ca reacții față de ei din partea sistemului. De aceea ei, cu calm, primesc criticismul sau acuzele ca și cum sistemul încearcă să-i ajute să avanseze.

Ei nu le atribuie anumitor indivizi, ci numai sistemului general. Și, astfel, acuzațiile care ar putea părea pentru altul ca pedeapsă, pentru un Cabalist reprezintă materialul cu care lucrează până când acesta se simte ca recompensă.

Întrebare: Cum poate fi considerată o recompensă când o persoană este acuzată sau făcută de râs?

Răspuns: Vreme de mulți ani și eu am fost criticat, acuzat de înșelăciune și cu dorință pentru putere. Însă eu înțeleg că această critică nu vine de la anumiți oameni, care au un anumit tip de liber arbitru, ci de la sistem. Și, astfel, eu trebuie să primesc această critică pentru ca să mă simt în exil.

Comportamentul lor este potrivit, deoarece ei mă ajută în corecția mea și, în măsura, în care progresez spre corecție, simt aceste manifestări negative că fiind pozitive. Și dacă le simt ca negative, asta este așa numai pentru că încă nu sunt corectat în anumite calități interioare.

Cu alte cuvinte recompensele și pedepsele dintr-o percepție naturală și egoistă, sunt în întregime opuse de ceea ce percepe cel care își dorește să avanseze și, prin urmare, se raportează la ele deasupra propriului său egoism.

Din acest motiv, oamenii care vor să se elibereze de egoismul lor percep toată critica negativă față de ei ca un dar, în forma unei oportunități să se ridice și să schimbe pedepsele în recompense, deoarece asta înseamnă că sistemul îmi acordă atenție, cu blândețe și cu grijă, ca o mamă ce-și crește copilul și îl învață comportamentul bun.

Întrebare: Precum mama care-i oferă copilului mâncare sănătoasă în loc de un pahar de suc?

Răspuns: Da, să primești lovituri este foarte sănătos. Acestea nu ar trebui să declanșeze rezistentă sau acuzații defensive, ci, mai degrabă, analize: Ce anume le declanșează și care sunt aceste calități, gânduri și dorințe în interiorul meu? Toate acestea trebuiesc corectate exact în locul unde experimentez lovitura.

În mod precis, asta este ceea ce am nevoie pentru a mă ridica din starea egoistă. Dacă simt lovitură acolo, asta înseamnă că încă este un calcul pentru un beneficiu personal și trebuie să mă ridic la un calcul de nivel superior.

Întrebare: Dar nu vrei să primești o reacție pozitivă de la ceilalți?

Răspuns: Vreau să primesc o reacție pozitivă ca un indicator că această calitate din mine a ajuns la corecție, nu deoarece vreau să văd că ceilalți din jurul meu să devină corectați. Este scris „Fiecare judecă conform imperfecțiunilor sale” și, de aceea, când mă corectez, eu nu mai exeperimentez lovituri. Sistemul este construit în așa mod încât, atunci, nimeni nu mă va mai critica sau acuza.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed