Relație forțată

546.03Întrebare: De ce este astfel stabilit încât o persoană trebuie să muncească pentru a-și câștiga existența?

Răspuns: Acest lucru a fost făcut intenționat, astfel încât să putem fi conectați unul cu celălalt și să ne servim unul pe altul. Se spune: „Duceți-vă și trăiți unul de la celălalt”.

Totul este aranjat pentru o connexiune forțată între noi: eu cu tine și tu cu mine. Eu iti dau pantofi, tu imi dai haine. Acesta îmi dă pâine, acela vin, iar eu le dau cutare și cutare. Aceasta se numește „comunicare prin necesitate”.

Vedem cum pe măsură ce egoismul crește, dezvoltăm în mod constant mai multe lucruri care sunt interconectate. Aceasta este o corectare subconștientă a lumii. Totul merge așa cum merge.

Pentru noi cabaliștii principalul lucru este să le oferim oamenilor cunoștințele de ce se învârt toate acestea și la ce duc. Le arătăm cum egoismul se dezvoltă de-a lungul istoriei și ne duce treptat spre devastare.

Fiind gropar în sine, egoismul ne arată cât de incapabil este să ne împlinească sau să ne dea un simț al sensului vieții, ceva etern, perfect. Dar de fapt asta este exact ceea ce ne dorim.

În mod subconștient uităm de noi înșine în viață pentru a nu ne gândi la sfârșit, pentru că este groaznic, din moment ce te desparți de tot ce ai făcut. Și ai făcut totul doar pentru a-ți menține corpul animal. Pentru ce? Care este scopul? Cel puțin un animal nu întreabă despre asta.

Pentru ce traiesti? Pentru copii? Ei pentru ce sunt? De ce îi naști, ca să sufere? Tu naști pentru egoismul tău, este frumos pentru tine. Și pentru ei este la fel.

Se dovedește că viața noastră fără un răspuns despre semnificația sa superioară nu este doar lipsită de sens ci pur și simplu nesemnificativă, mai rea decât cea a animalelor, pentru că cel puțin ele nu-şi pun această întrebare. Iar noi ca să nu ne întrebăm, ne umplem cu tot felul de jucării.

KabTV „Am primit un apel. Ce este munca?” 6/3/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: