Repornire spirituală

565.02Întrebare: Dacă o persoană care a atins lumea spirituală își pierde contactul cu Creatorul, iar acest lucru se numește somn, poate somnul să fie numit coborâre spirituală?

Răspuns: În timp ce doarme, un Cabalist se află într-o stare diferită de o persoană obișnuită, deoarece, prin natura activității sale, el se străduiește întotdeauna pentru Creator și dorește să fie în contact cu El. Chiar și în somn, își continuă subconștient activitățile.

Dar în spiritualitate, starea de somn nu are nimic de-a face cu o coborâre. Fiziologic, o persoană cade, să zicem de la treapta a zecea la treapta a șasea, se desprinde și se îndepărtează de activitatea sa. Dar aceasta este o măsură forțată care îl ține pentru a continua să lucreze activ și a doua zi. Nu o putem evita deoarece partea noastră animală necesită o anumită îngrijire.

La nivel spiritual, în timp ce se află într-o stare de somn, adică fiind într-un contact minim cu Creatorul, o persoană continuă să lucreze în modul care este necesar pentru sufletul său. Pentru el, aceasta este o stare naturală, o repornire spirituală pentru a se ridica la nivelul următor.

KabTV “Stări Spirituale” 6/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed