Respect pentru evrei

748Respect pentru evrei

Întrebare: Au fost recunoscuți evreii în perioada în care erau în atingerea spirituală? A existat vreun respect pentru înțelepciune?

Răspuns: A existat respect, dar numai din partea celor mai mari din această lume: Platon, Aristotel, Alexandru cel Mare, astfel de oameni care au înțeles despre ce este vorba.

Romanii, fiind barbari, nu au înțeles Înţelepciunea Cabala  în timp ce grecii antici au învățat-o parțial. În plus, au fost mulți înțelepți din răsărit care au venit să studieze cu evreii. De acolo s-au dezvoltat toate metodele orientale.

Practic, Cabala a dat naștere filozofiei, ştiinţei grecești și parțial, legislației Dreptului Roman.

Cu toate acestea, relațiile dintre națiuni erau normale. Fiecare națiune avea propria sa atitudine față de viață și față de spiritualitate. Nimeni nu a deranjat pe nimeni. Abia după ce au apărut creștinismul și islamul au început toate problemele, contradicțiile, subjugarea și războaiele religioase.

Grecii au început să-și planteze religia în Israel și a avut loc o revoltă a Macabeilor. Dar mai ales s-a întâmplat din cauza evreilor care au vrut ei înșiși să se desprindă de iudaism și să devină eleniști.

Între timp, romanii erau barbari care nu înțelegeau deloc despre ce vorbeau. Nu le-a păsat cui te închini sau care este filosofia ta. Principalul lucru era să impună un anumit sistem și să colecteze taxe.

Întrebare: De ce îi numiți pe romani barbari? După părerea mea, erau așa doar în stratul lor inferior.

Răspuns: Așa îi numește toată lumea. Dar acesta nu este un cuvânt denigrator. Vorbește doar despre o anumită filozofie a vieții sau viziune asupra lumii.

Romanii au stăpânit tactica de luptă și au cucerit constant noi pământuri până când, ca de obicei, aceste pământuri i-au cucerit. Același lucru se întâmplă și în timpul nostru; prima, Europa a cucerit Africa, iar acum Africa inundă Europa. Aceasta este o mișcare comună; nu este nimic nou în asta.

Întrebare: Ce este această categorie de dorințe numită Romani?

Răspuns: „Romani” reprezintă o atitudine foarte practică față de lume. Înainte de apariția creștinismului, ei tratau lumea ca pe un mecanism absolut materialist care funcționează conform acestor legi. Nicio problemă! Dacă vrei să-ți faci zei, fă-o, sculptează pe cine vrei. Dacă vrei să fie un cal, fă-ţi zeu dintr-un cal.

KabTV „Am primit un apel. Respect pentru evrei” 21.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: