Restricție, ecran, Parţuf

232.09Întrebare: Poate fi ecranul un ecran de grup?

Răspuns: Nu. Doar un ecran personal.

Ecranul grupului este creat atunci când ecranele persoanelor individuale în procesul de lucru comun sunt adăugate și formează un sistem comun numit Partzuf.

Un Partzuf este o dorință corectată, în care au loc calcule. Iar ecranul este o oportunitate de a face calcule obiective, nu de dragul tău.

Pentru tot ceea ce mă bucur de dragul meu, ar trebui să existe o restricție, așa-numitul Ttzimtzum, respingerea primirii pentru mine și o trecere treptată la primirea plăcerii de dragul altora, adică să dăruiesc, să iubesc, să mă ridic deasupra mea pentru a transmite altora.

Aceasta este o parte a ecranului, numită vase de dăruire (Kelim de Hashpaa), gradul de Bina. Iar următorul nivel al ecranului este abilitatea de a primi de dragul de a dărui, nivelul Hochma, Keter.

Întrebare: Care este diferența dintre restricție și ecran?

Răspuns: Restricția se face raportată la dorință, pentru a nu o umple. Iar ecranul este necesar pentru a lucra cu această dorință de dăruire, de umplere în afara propriului sine.

Restricția înseamnă că o persoană dorește să se ridice deasupra acestei lumi, dar încă nu a făcut-o. El se poate ridica numai în măsura în care va lucra cu anti-egoismul, adică cu ecranul.

Din KabTV “Stări Spirituale” 8/20/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed