Rezultatele congresului nu s-au revelat în totalitate

Întrebare: Ce altceva ne lipseşte pentru a construi embrionul spiritual, după seria de congrese care a avut loc şi munca pe care am făcut-o pentru a ne anula?

Răspuns: Nu suntem încă conectaţi ca un embrion şi nu suntem conectaţi pentru a forma un uter în care să se dezvolte embrionul. Trebuie doar să ne conectăm, asta este tot. Trebuie să ne conectăm ca un singur corp şi să fim ca un om cu o singură inimă. De fapt, voi nu vreţi încă asta. Doar studiaţi.

Întrebare: Cum pot să vreau deodată ceva ce, de fapt, nu vreau?

Răspuns: Pe moment, este imposibil să spui cu siguranţă cum se va întâmpla, pentru că această situaţie nu a fost realizată vreodată. Trebuie să digerăm în întregime acest principiu. Nu putem fi siguri că se va întâmpla ceva, cumva, dacă nu a fost împlinit în totalitate.

În spiritualitate există un număr infinit de opţiuni. De aceea, nu ştiu cum ar trebui să fie grupul intern pentru a deveni un embrion care există în uter, în grupul extern.

Ne apropiem gradual şi foarte repede de această stare. Sunt uimit tot timpul de salturile noastre bruşte. Totuşi, nu există excepţii. Trebuie să devenim cu toţi un embrion, conform cu atitudinea noastră faţă de dorinţa de a primi, şi trebuie cu toţi să devenim un uter în atitudinea noastră faţă de dorinţa de a dărui. Construim toate acestea din noi înşine.

Mai întâi trebuie să construim uterul, nivelul dăruirii, şi să îl ridicăm la înălţimi divine. Apoi, sub el, putem să ne construim nivelul de priire, adică pământul de sub picioarele noastre. Linia dreaptă este întotdeauna prima, dăruirea, înaintea linii stângi, primirea. Asta este spus în cartea Şulcan Aruh, care descrie poruncile. Această carte ne dă multe instrucţiuni practice referitoare la munca noastră internă, dacă le interpretăm că nişte concepte spirituale.

Întrebare: La ce ar trebui să lucrăm azi?
Răspuns. Ar trebui să lucrăm la exaltarea atributului dăruirii şi la construirea conexiunii dintre noi în forma unui embrion. Trebuie să construim conexiunea dintre noi care este Creatorul şi conexiunea care este fiinţa creată. Apoi, vom vedea că acestea sunt două feţe ale aceleiaşi monede.

Întrebare: Dar nu putem să legăm împreună aceste două lucruri opuse!

Răspuns: Creatorul va aranja această opoziţie în forma liniei mijlocii. Nu îţi face griji. Nu a mai rămas mult timp. Am făcut un salt foarte mare şi vom simţii asta în curând. Nu vedem încă rezultatele congresului, dar le vom vedea în viitor şi avansăm constat spre asta.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala din 12.12.2014 Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: