Rezultatul spargerii sufletului comun

559Întrebare: De unde vine fenomenul transgender, când o persoană se naște în exterior bărbat, dar se simte ca o femeie  și suferă o operație de schimbare a sexului? Sau vice versa?

Răspuns: Acest lucru vine din faptul că toți suntem rezultatul spulberării unui suflet comun.

Creatorul a creat un singur suflet, o singură structură spirituală, care a fost special împărțită în mai multe părți, astfel încât noi să-l putem cunoaște pe Creator prin ele și să ajungem la statutul Său, gradul Său și să ne unim cu El.

Nu a fost doar împărțit în diferite părți în ceea ce privește puterea, calitățile și caracterele, ci și în funcție de gen. În același timp, o parte a sufletului este angajată în stăpânirea tehnicii de corectare și atragerea unei forțe superioare, cealaltă dezvoltă dorința și trezește partea masculină la dezvoltare cu ajutorul aceleiași forțe superioare.

Deoarece suntem părți rupte ale unui singur suflet, în procesul de corectare, adaptare și întoarcere în lumea superioară din care am căzut după ce am fost spulberați, ne amestecăm constant unul cu celălalt. Împreună, bărbații și femeile nasc atât băieți, cât și fete.

La fel este și în lumea spirituală. Naștem atât suflete masculine, cât și suflete feminine, iar Creatorul, a treia forță, determină în principiu, soarta fiecăruia dintre ele în conformitate cu scopul final. În general, acesta nu este un sistem simplu.

Timp de zeci de mii de ani de existență a umanității, a existat o amestecare fiziologică constantă a animalelor, mai ales în vremea noastră când pe de o parte, egoismul a crescut și pe de altă parte, s-a ajuns la o amestecare teribilă și uimitoare între națiunile din generația noastră.

Mai mult, această amestecare nu este atât fizică, cât interioară – în cultură, în mentalitate și în dependență unul de celălalt. Ca urmare, există o astfel de agitație în suflete atunci când nu se pot asocia cu exactitate cu rădăcinile lor, inclusiv sexual.

Și aici o persoană se confundă cu orientarea sa atât spiritual, cât și fizic. Chiar și în munca spirituală, observăm uneori că un bărbat care ar trebui să se realizeze ca bărbat tinde de fapt către o versiune mai feminină a corectării sufletului. În schimb, există multe femei care ar dori să fie în locul bărbaților în realizarea lor spirituală.

Cred că acesta este un grad necesar al dezvoltării noastre. Conține un plan foarte serios, când prin pătrundere reciprocă, apropiere și amestecare de sus, începem să analizăm, să absorbim și să separăm mai bine sexele.

Acest lucru va duce la faptul că bărbații din lumea spirituală și fizică vor înțelege mai bine femeile, iar femeile vor înțelege mai bine bărbații. Dar astăzi nu există o astfel de înțelegere. Pentru aceasta trebuie să fii un cabalist serios pentru a putea intra cu adevărat în lumea interioară a unei femei și a o înțelege, și invers.

Unul dintre scopurile educației cabaliste este de a oferi oamenilor posibilitatea de a ajunge la interacțiunea corectă unii cu alții. Altfel, lumea noastră va deveni o lume de oameni care nu se văd. Se întâlnesc doar ocazional undeva, întrețin relații sexuale și fug. Și chiar dacă locuiți împreună cu cineva, o astfel de conviețuire nu este ceva în comun.

Cu alte cuvinte, amestecarea noastră reciprocă este necesară chiar și în formele atât de neplăcute, nefirești de dezvoltare egoistă, deoarece numai așa putem ajunge la un tip special de egoism, care constă din toate formele posibile, și atunci fiecare va putea înțelege pe celălalt mai mult si mai bine.

Din KabTV “Prim-plan. Reîncarnare” 5/3/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed