Ridicându-ne deasupra naturii pământești

608.01Întrebare: Limbajul lui Ari se numește un sistem de ecrane. Ecranul este o calitate antiegoistă, când o persoană poate efectua o acțiune fără a ține cont de interesele sale personale. Ce este acest sistem, în ce constă?

Răspuns: Sistemul de ecrane înseamnă că o persoană se poate conecta cu lumea superioară și se poate ridica deasupra naturii sale pământești. Natura pământească a unei persoane este foarte simplă; este egoismul nostru, care există în fiecare și ne obligă să îndeplinim anumite acțiuni, care se numesc dorințe de a se bucura. Unei persoane i se pare că aceste acțiuni sunt menite să o împlinească. Dar de fapt, nu este așa.

Natura noastră este sentimentul interior că, acționând egoist, de dragul nostru, suntem împliniți și ne simțim mulțumiți.

Dar este opusul; neangajându-mă în plăcerea proprie, ci depun eforturi pentru a împlini nu pe mine, ci pe ceilalți. Nu este ușor. O persoană nu este capabilă să facă asta. Dar încercând să o faci, cineva începe să simtă că există o a doua parte a naturii, opusă lumii noastre, ca o oglindă.

Dacă dezvoltăm treptat calitățile dăruirii și iubirii pentru alții, care sunt opuse egoismului nostru, atunci putem începe să simțim această oglindă, această lume opusă. Ea există lângă noi, dar nu o simțim pentru că nu avem calitățile ei. Toate calitățile pe care le avem sunt egoiste și ne închid în noi înșine.

Întrebare: Ecranul îţi permite să priveştii obiectiv realitatea?

Răspuns: Da. Ari a fost primul care a descris calitățile ecranului și a explicat cum putem să-l creăm în noi înșine, să dezvoltăm calități anti-egoiste și să simțim cealaltă lume nu în interiorul, ci în afara egoismului. De aceea lumea superioară este numită „lumea cealaltă”, adică neperturbată de organele noastre egoiste.

KabTV “Stări Spirituale” 8/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed