Ridicarea de la Punctul Zero

Astazi scriem istoria prin unitatea dintre noi. Totul se intampla pentru prima data. Pentru ca, pana acum, generatiile au coborat spiritual: de la revelarea Creatorului la Adam prin Avram, Moise, etc, pana la Rabash. Acest proces global este numit „coboraraea generatiilor”. Deci pentru pima data in istorie, ne gasim complet separati fara nici o pregatire. Si incepem ridicarea de la punctul zero.

Stadiul anterior ale dezvoltarii este complet. Coborarea de sus in jos, coborarea lumilor, Partzufim si Sefirot, spargerea sufletului Adam HaRishon–  totul a fost finalizat. Baal HaSzlam a spus ca noi vom incepe calatoria in sens invers incepand cu anul 1995.

Starea noastra nu are precedent in trecut. Nu exista analogii care sa ne arate cum sa actionam astazi. In generatiile anterioare, a existat un anumit grad de iluminare, a existat o perceptie si o conexiune cu spiritualitatea. Insa noi suntem complet separati.

Insa pe de alta parte, noi avem un imens suport de Sus pentru a incepe ridicarea.Intregul sistem ne ajuta si se bazeaza pe noi. De aceea parti ale sufletului comun, care nu au avut nici o conexiune cu spiritualitatea au inceput sa se apropie de aceasta idee in ultimii ani si au inceput sa inteleaga anumite lucruri. Asta pentru ca actiunile noastre corespund cu actiunile spirituale, si astfel trezsec Lumina.

Intrebare: Ce anume trebuie sa faca generatia noastra?

Raspuns: Sa inteleaga criza. Noi am inceput sa ne obisnuim cu aceasta in mod spiritual, punandu-ne intrebari referitoare la sensul vietii. Insa intreaga lume experimenteaza acest lucru in mod material. Persoana nu este multumita cu viata sa, si acest lucru este o intrebare referitoare la sensul vietii, insa la un alt nivel.

Noi toti incepem cu acest lucru pe masura ce vedem ca nu exista nici un raspuns la criza nici in plan corporal si nici spiritual. In acest fel, intreaga umanitate- divizata in cei care se indreapta spre Creator (Israel- Yashar Kel) si natiunile lumii- trebuie sa inteleaga acest lucru.

Traim timpuri speciale, si nu intelegem ca, Creatorul ne hraneste la propriu „cu lingurita”. Noi nu il putem revela acum pe El  pentru ca acest lucru ar distruge intreaga munca, ar fi impotriva Naturii, si va perturba legea echilibrului si similaritatii proprietatilor. El se va revela pe Sine atunci cand vom ridica MAN, cererea pentru corectare.
Din Congresul de la Arava 25/02/2012, Lectia #6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: