Rolul femeilor în munca spirituală

Întrebare : În munca spirituală ne ridicăm deasupra opusului opiniilor noastre. Ca urmare, devin un specialist în clarificări, iar opinia grupului de zece devine la fel de importantă pentru mine ca și propria mea opinie. Trebuie să abordez în mod constant dorințele prietenilor și ale lumii, dar spui că nu trebuie să fac asta, ca femeie?

Răspuns: În zilele noastre, nu a existat încă un stat în care femeile, în număr așa de mare, să se grăbească să descopere lumea spirituală. Salut acest lucru și sunt foarte mulțumit de asta.

Acest lucru sugerează că, într-adevăr, am ajuns într-o stare nouă, în care lumea ar trebui corectată. Totuși, organizarea femeilor în grupuri de zece mi se pare, astăzi, o acțiune nerealistă.

Încă nu va funcționa ca și în cazul bărbaților. Va fi mult mai fictiv, mai artificial. Există astfel de condiții între femei, pe care nu le pot depăși. Ele au o problemă mult mai serioasă în interacțiunea dintre ele, decât bărbații.

Un bărbat nu are relații antagoniste atât de naturale, ca femeile. Prin urmare, nu știu cum să direcționez relațiile dintre femei. Vedem din Tora că bărbații se unesc în grupuri, în grupuri de zece, iar femeile se adună în jurul lor, fără însă a se uni una cu alta.

Așa s-a întâmplat atunci când a fost primită Tora, la muntele Sinai, unde femeile stăteau în spatele bărbaților, înconjurându-i. Alegoric, se spune întotdeauna că femeile fac o muncă auxiliară bărbaților. Ele pun presiune asupra lor, îi organizează, îi obligă să progreseze și, în acest sens, ele nu sunt de mare ajutor și ne dau putere.

Vedem cum o femeie, deși este foarte tăcută, totuși transformă lumea din jurul nostru. Nu spunem că bărbații sunt foarte vocali, dar este doar un joc, care curând va trece. Iar orice altceva în lume este determinat de o femeie.

Așadar, trebuie să găsim o formă de diseminare a femeilor, de participare a femeilor, de comunicare feminină în Cabala, pe care am înțelege-o și care ar corespunde dezvoltării spirituale. Încă nu pot să exprim asta clar. O spun așa cum este.

Nu-mi pot imagina un grup de zece de femei. Femeile sunt interconectate foarte artificial, nu ca bărbații. Și nu pot spune același lucru bărbaților și femeilor, deoarece fiecare se simte complet izolat de ceilalți. Nu este așa cu bărbații. Ei se îmbrățișează, se așează unul cu celălalt și între ei predomină un sentiment de comunitate. Aceasta este natura lor!

Ne vom dezvolta în continuare și vom deveni mai înțelepți!
Din Lecția de Cabala din limba rusă 2/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: