Să aducem oamenii un pic mai aproape de Lumină

Întrebare: Criza globală si-a anunţat deja public aparitia. Când va începe publicul să pună întrebări despre ce se întâmplă? Când va veni furtuna?

Răspuns: Asta depinde de noi. Noi trebuie să facem tot ce putem mai bine ca să diseminăm metoda noastră de corecţie. Mesajul nostru e simplu, air noi îl putem oferi guvernelor statelor care au deja probleme.

Cheia problemei este ce să facem cu egoismul uriaş. Un om are o dorinţă normală, pământeană, să-i fie furnizate toate cele necesare existenţei sale. Are nevoie de mâncare, familie şi altele fără de care nu poate trăi. În afară de astea, dorinţa lui egoistă de a primi cât mai mult, continuă să crească. Este atât de evident în fiecare din noi că nu putem nici măcar defini ce înseamnă necesitate de bază.

Poate un om să fie satisfăcut dacă-şi primeşte să zicem, pâinea zilnică? Nu, nu va fi! Ce facem cu egoismul atunci? Cu ce să umplem această gaură neagră?

Răspunsul la asta este următorul: egoismul creşte şi astfel noi îl putem transforma în dorinţă spirituală, un vas spiritual plin de realizări, dăruire, iubire, iar, în final, plin cu Lumina Superioară. Cum aşa? Cum să facem o tranziţie de la societatea de primitori, nesătulă în cererea ei de bunăstare materială, la o societate de consum minim, dezvoltată pe nevoile de bază?

Altfel, lumea nu va fi capabilă să existe din cauza scurgerii rapide a resurselor. Consumul nu va mai fi capabil să ne satisfacă egoismul nostru. Lumea nu va mai putea să bată magazin după magazin umplând cărţile de credit la maxim. Petrecerea s-a terminat, de acum în colo, fiecare primeşte numai cât are nevoie.

Atunci, cum vor ajunge oamenii împlinţi? Trebuie să trimitem toate aceste milioane la şcoală. Vor primi toate bunurile necesare în schimbul studiului lor. Altfel, nu vor fi îndreptăţiţi nici la atât. Şi într-adevăr, de ce ar fi? Necazul e necaz şi toţi sunt în el. Guvernul le furnizează necesităţile de bază, fiecare continuă să locuiască unde deja locuieşte, stabilitatea este asigurată, iar în acelaşi timp, toţi încep să studieze.

Ce studiază exact? Studiază legile vieţii într-un sistem integral. În realitate sunt legile grupului, dar Cabala nu este menţionată în timpul lecţiilor. Subiectul este despre sisteme şi mecanisme referitoare la o societate unificată. Primind ceea ce au nevoie, cel puţin în timpul cursurilor, oamenii aud şi studiază faptele care dovedesc că nu avem un alt drum de supravieţuire decât prin unitate.

Avem de a face cu „sălbatici” care au venit să înveţe, care vor numai să facă bani şi să obţină beneficii. Dar treptat, vor începe să înţeleagă că nu există o altă opţiune, că am intrat într-un nou sistem şi lumea se va dezvolta diferit de acum încolo. Societatea de consum e terminată, este pe cale de dispariţie. Ea nu a trăit atât de mult oricum, maxim o sută de ani de la sfârşitul secolului 19 până în anii 70 – 90 din secolul 20. Şi şi în acea perioadă au fost crize, inclusiv crahul economic din anii 30.

De aceea, oamenii încep să înveţe, între timp guvernele le asigură necesarul care-i va costa oricum mai puţin decât să le creeze locuri de muncă, fiindcă nimeni nu va cumpăra ceea ce ei produc. În plus, resursele de materiale şi energie sunt aproape epuizate.

De aceea, soluţia cea mai concisă şi ieftină este să trimită oamenii la şcoală, nu contează unde va fi, acasă, pe internet, în teatre sau oriunde în altă parte. Cheia este să-i plasezi pe toţi în reţeaua de învăţământ. În acest fel, studiul urmează să-l facă pe om mai înţelept şi îl face să înţeleagă că el intră într-o lume nouă, unde legile anterioare nu mai merg. Baal HaSulam a scris asta clar: „noi, trebuie toţi să mergem la şcoală şi să învăţăm din nou cum să trăim în viitor”.

Eventual, datorită studiilor, oamenii vor dobândi o nouă dorinţă şi vor începe să perceapă schimbările în ea până când ajung să înţeleagă că împlinirea poate veni de la un alt grad, mai înalt. Procesul va fi gradat, fiindcă avem de-a face cu o masă gigantică de oameni care începe să se „coacă”. Aceasta ne va transforma la fel de bine şi pe noi.

Aşa că de azi, noi nu avem alte opţiuni. De aceea nimeni nu poate găsi nimic. Dar numai imaginaţi-vă cât de multă Lumină pot atrage aceste sute de milioane prin simpla ascultare la ce li se predă. Aceasta este soluţia spre care s-a orientat Baal HaSulam, soluţia care ne sugerează ea însăşi, logic, că nu există niciun alt mijloc în afara aducerii oamenilor un pic mai aproape de Lumină.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/25/2011 „Prefaţă la Înţelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: