Să aprindem lumina!

Întrebare: Spunem adesea că trebuie să jucam într-o relaţie corectă în grup. Ce este acest joc?

Răspuns: Jocul stimuleaza avansarea noastra. Noi atribuim jocurile copiilor, deoarece acestia cresc şi se supun etapelor de dezvoltare. Şi, prin urmare, cei care nu se mai joacă, nu se mai dezvolta.

De fiecare dată când mă definesc într-o stare actuală, o examinez şi desenez o anumita imagine pentru mine, această imagine a viitorului in care aş dori să fiu, această tranziţie de la o stare la alta, este numita un joc. Mă joc ca să fiu în această urmatoare imagine, sa obtin aceasta forma.

Într-un joc, de obicei descriem cum putem beneficia, câştiga şi obtine ceva. Există un joc extern de atingere a unor obiective externe, şi există un joc intern, atunci când fac modificări în interiorul meu. Dar fiecare este un joc.

Tot ceea ce dezvoltă întotdeauna are o stare dorita şi o realitate, ideea unui scop viitor şi aspiraţia spre el. Se întâmplă la nivel vegetal şi animal, nu doar la om. Pentru o planta jocul este în celula sa, pentru un animal este cu sine sau cu alte animale, iar acest lucru are loc, de asemenea, la nivelul fiziologiei umane.

Omul este considerat ca fiind „Adam” şi doreşte să devină similar cu Creatorul, jucand tocmai acest joc: cum să devină ca El. Pentru a face acest lucru, el trebuie să se gândească la aceasta forma tot timpul: Ce înseamnă să fie similar cu cel superior, să fie egal Lui, să adere la El, să-i semene în proprietăţi – şi sa joace acest joc în grup .

Acest lucru înseamnă că împreună trebuie să ne imaginăm o stare în care, în legătura dintre noi, portretizam imaginea Creatorului în vasul nostru reciproc. Iar pentru a realiza acest lucru, trebuie să existe egalitate totală şi parteneriat. Cuvântul „prieten” (Haver) provine de la cuvântul „conexiune” (Hibur), iar conexiunea este posibila doar între egali, cu condiţia daruirii şi dragostei reciproce, o garanţie reciprocă.

Nusuntem deloc de genul acesta, dar daca eu şi prietenii încercam să ne jucam ca şi cum suntem într-o astfel de relaţie, în forma noastra viitoare, atunci facem mereu eforturi pentru o conexiune şi dorinţa comună de a lua forma daruirii reciproce. Şi la momentul când vom primi această formă de a darui, vom simti Lumina în ea, datorită faptului că am completat în cele din urmă conexiunea noastra! Şi atunci lumina se va aprinde! Aceasta este revelatia Creatorului.

Şi aşa, o aprindem din ce în ce mai mult de fiecare dată, mai presus de toate obstacolele. La urma urmei, nu există nici un joc fără obstacole.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 7/25/2011, Shamati 39

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: