Să așteptăm, sau să mergem înainte?

Întrebare: Cum trebuie să recționăm la stările de confuzie și tulburare de după congres? Putem face ceva, sau pur și simplu să așteptăm să treacă de la sine?

Răspuns: În niciun caz nu trebuie să așteptați! În spiritualitate nu trebuie să aștepți niciodată nimic, trebuie numai să mergi înainte!

Credeți-mă, nu vă mint. Când eu, la fel ca oricare dintre noi până la sfârșitul corecției, simt un fel de ceață, lipsă de dorină și deodată totul se deteriorează într-o stare grea, nu îmi pierd capul. Trebuie să realizăm în mod clar că asta vine de la Creator, că mi s-a dat nivelul spiritual următor, care îmi este revelat ca greutate, așa cum este spus ” și noaptea și ziua sunt o singură zi”, astfel totul este împlinit și eu sunt fericit.

De fapt, sunt bucuros când trec prin asemenea momente, pentru că în cazul meu nu țin foarte mult. În trecut putea ține și două luni, în timp ce acum țin câteva minute, dar aceste minute sunt foarte fericite. Simt ceea ce voi obține prin ceea ce tocmai am investit, ceea ce egoul adițional îmi va aduce pentru avansarea mea. Mă grăbesc imediat spre calculator și încep să lucrez la anumite materiale. Dar lucrez mecanic, corectez texte din Zohar sau articole de Baal HaSulam și Rabasg, adăugând virgurle și puncte ici și colo.

Câteodată stau ca un idiot și după câteva minute totul trece. Acum durează câteva minute, în timp ce în trecut putea dura o săptămână sau chiar mai mult. Gradual, durează din ce în ce mai puțin, dar pentru ca asta să se întâmple, trebuie să lucrăm asupra acestor stări.

Ele devin mai scurte în măsura în care începeți să înțelegeți că ele nu sunt căderi ci sunt următorul vostru nivel.

Din Lecția virtuală din 20.01.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed