Să fim un model pentru naţiuni

Întrebare: În timpul Holocaustului, nu numai ideologiştii, ci întreaga naţiune i-a urât pe evrei..

Raspuns: Hai să spunem aşa: întreaga naţiune a vrut să accepte noţiunea de genocid fără să se simtă ruşinată sau vinovată. Este un război , un război ideologic, în care victoria poate fi obţinută numai într-un singur fel: prin exterminarea naţiunii care are o idee opusă.

Astăzi, zeci de naţiuni pot lua acelaşi curs pe care l-a luat anterior Germania. Şi fiecare va simţi instantaneu că întâi de toate, sunt evreii care le sunt rivali şi se vor răzbuna. În plus, nu contează cu ce ţară vecină se vor lupta: „noi avem aici un război, dar este toată vina a evreilor”.

Orice ţară care alege calea fascismului va ataca ideologic, inevitabil, Israelul. Este programul naturii şi nu putem face nimic în legătură cu asta.

De aceea, singura noastră responsabilitate este să răspândim corecţia. Trebuie să fim corectaţi şi uniţi, să devenim un model şi „ o lumină a naţiunilor”. Apoi, ei vor înţelege că este exemplul bun şi perfect care nu numai că transmite o soluţie la nivelul acestei lumi, dar ridică de asemenea omul la un grad spiritual, la viaţa eternă.

Demonstrând un astfel de model, vom fi în stare să prevenim un al treilea şi un al patrulea  război mondial şi toate nenorocirile care vor urma. Nu există o altă soluţie. Şi atunci, fiecare care va înţelege ce pericol ameninţă întreaga naţiune Israel şi întreaga umanitate, va trebui să participe la corecţie cu toată puterea şi din toată inima.

Din partea patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/2/2011 Ziua memorială a Holocaustului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: