Să înţelegem menirea vieţii

Întrebare: Dacă oricum omul ajunge la Creator, atunci de ce ne încărcăm şi citim atâtea cărţi?

Răspuns: Nu trebuie să te încarci cu nimic. Trebuie doar să înţelegi că omul acţionează conform dorinţei lui şi nu poate exista constrângere aici. Înţelepciunea Cabala este pentru oamenii care simt o nevoie pentru propria realizare, la cel mai înalt nivel. Dar, pentru asta, omul trebuie să aibă o dorinţă interioară.

Am avut o dorinţă de a descoperi menirea vieţii. Nu am vrut să ştiu nimic în afară de asta. Am înţeles că restul a fost inventat de om, dar scopul vieţii ar trebui să vină de la cel mai înalt nivel al naturii, poate al raţiunii.

Întrebare: La ce vârstă ai început să simţi asta?

Răspuns: La vârsta de şase sau şapte ani voiam să ştiu asta. Totuşi, în cazul meu, asta era amestecată cu interesul în antropologie şi cosmologie. Am vrut fie să sap în pământ, fie să merg în spaţiu, în afara graniţelor Pământului. Restul, să fiu constructor, doctor, proiectant de avioane, prezentau un interes foarte mic pentru mine.

Dacă cineva are o aspiraţie să descopere scopul vieţii şi numai un mic număr de oameni au această dorinţă, atunci ei încep să studieze Cabala. Trebuie să dezgroape aceste secret în el însuşi. Şi nu din punct de vedere al religiei, pentru a crede în ceva, ci exact pentru a descoperi.

În alte cuvinte, există o forţă ascunsă care trebuie descoperită. Când vom îndepărta acest ecran, vom vedea ce se află în afara cojii acestei lumi. Trebuie să realizăm asta foarte clar, fără nicio imaginaţie, gânduri sau dorinţe, numai în organele noastre de simţ.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 14.05.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: