Sa invatam copiii sa depaseasca incercarile

Intrebare: Cand lucrezi cu copii, cum poti aprecia ca abordarea pe care ai ales-o este corecta?

Raspuns: In primul rand, trebuie sa te asiguri ca grupul de copii trece prin toate starile, ca un intreg, impreuna. Daca grupul este afectat de dificultati obisnuite si acopera toti copii din clasa, atunci copiii au nevoie de un fel de recreere, cum este sportul. Ei au nevoie de ajutor ca sa treaca prin starile dificile, mai usor.

Oricum, este evident ca fiecare nivel nou va presupune un salt al egoismului si lipsa intelegerii, urmata de clarificare si obtinerea unei intelegeri mai profunde decat cea anterioara. Copiii ar trebui invatati sa depaseasca starile de obscuritate din simtirea si din mintea lor.

Sufletul nici unei persoane nu imbatraneste si persoana, la fel ca un copil (care, de asemenea, este o persoana) nu primeste niciodata stari  acolo unde nu are “capatul franghiei” de care sa se agate ca sa iasa din orice neintelegere, cadere, slabiciune si ceata. Impreuna cu toate lucrurile care par “motive obiective” pentru starea de rau, avem totdeauna oportunitatea de a ne ridica din aceasta stare. Copiii trebuie invatati aceasta tehnica. Astfel le dam instrumentele care le da posibilitateasa faca asta in viata.
Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/4/10, Iubirea pentru Creator şi iubirea pentru fiinţele create

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: