Să ne antrenăm sub supravegherea Creatorului

Întrebare: Există întotdeauna deranjamente interioare prezente în noi, Faraonul care ne face să uităm de Creator. Cum putem lupta cu ele?

Răspuns: Trebuie să iubim deranjamentele! Asta este, trebuie să le urâm dar cu iubire! Este ca şi cum descoperi o bolă şi, pe de o parte te bucuri că ai descoperit-o în timp ce pe de alta o urăşti.

Orice deranjament este un mesager al Creatorului, pentru a te direcţiona, a te modela, a te pune în mişacre şi a-ţi da o formă specifică. Totul vine de la Cel care este Bun şi Face Bine. De aceea, dacă acum primesc orice fel de reacţie sau răspuns rău, sau o îngreunarea a inimii, atunci chiar dacă nu le iubesc, ar trebui cel puţin să le întâmpin cu bucurie.

Totuşi, ar trebui de asemenea să ne adâncim înăuntrul tuturor acestor deranjamente, dar să ascedem deasupra lor. Trebuie să le acceptăm pe toate ca pe un ajutor.

Cum altfel am putea acţiona? Imaginează-ţi că eşti un atlet şi că lângă tine stă antrenorul şi îţi spune că trebuie să sari de zece ori. Dar tu începi să obiectezi şi să spui că nu vrei să sari.

Atunci antrenorul îţi dă mai multe exerciţi şi tu din nou refuzi să le face. Crezi că un astfel de atlet va obţine vreodată rezultate? Dar exact aşa ne comportăm

Din Lecţia despre Scrisoarea lui Baal HaSulam 12/10/10

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: