Să știi totul despre tine însuți

198Întrebare: Ce trebuie să schimbe o persoană pentru a fi fericită?

Răspuns: Să vadă lumea în care se află.

Întrebare: Trebuie să schimbe unele condiții externe pentru asta?

Răspuns: Nu, absolut deloc! Deschide o carte sau conectează-te la site-ul nostru pe Internet. El va primi totul de acolo.

Comentariu: Dar sună oarecum nerealist că fericirea mea depinde de citirea unei cărți sau de ascultarea unui canal.

Răspunsul meu: Așa funcționează Cabala. Aceasta este o știință specială care este revelată în acest fel.

Pe de altă parte, aș spune că nu este nimic special aici. Nu mi se întâmplă același lucru când studiez alte științe – să spunem psihologie?

Comentariu: Dar nu mă schimb. Studiind o oarecare știință, doar acumulez cunoștințe.

Răspunsul meu: Depinde ce fel de știință. Dacă studiezi știința despre tine însuți, atunci te schimbi. Am spus psihologie, nu știință veterinară sau geologie.

Nu e ușor. Mă schimb pentru că știința este despre mine și despre cum pot descoperi lumea superioară. Se spune că, Cabala este știința revelării Creatorului către o persoană din această lume, în această viață. Prin Creator, înțelegem întreaga natură, adevărata natură globală, din care în prezent simțim doar un procent și, prin urmare, nu știm cum să ne comportăm în această lume și nu numai în ea. Ce se întâmplă cu noi după ce murim?

Comentariu: Nimeni nu știe asta.

Răspunsul meu: Așa că o pot afla. De ce ar trebui să trăiesc în această lume fără să știu ce se va întâmpla cu mine în continuare? Atunci nici viața asta nu are sens. Și deci întreaga imagine ne este deschisă și se desfășoară în fața noastră—totul chiar aici unde existăm.

Din „Close-Up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: