Saga de Purim — Schimbarea dorințelor

560Întrebare: În povestea de Purim, regele Ahașver o invită pe regina Vaști la o sărbătoare, dar ea refuză să participe. Este foarte ciudat. Cum se poate ca regina să refuze?

Răspuns: Regina Vaști personifică întreaga creație (dorința comună). Și creația nu este încă pregătită să participe la o sărbătoare atât de mare Creatorului sau a Regelui, pentru că nu a fost încă totul corectat. Prin urmare, Vaști, nefiind gata să primească, refuză să ia parte la sărbătoare.

Atunci regele decide să schimbe această dorință, adică să schimbe regina. El anunță un concurs de frumusețe și alege o nouă regină, o nouă dorință, care în această stare încă mai poate primi. Astfel, Estera, nepoata lui Mordecai, devine regina.

Mordecai este unul dintre oamenii care au locuit în palatul regelui. Când era tânăr, a descoperit un complot împotriva regelui și l-a salvat. Din punctul de vedere al Cabalei, asta înseamnă că atât în ​​lumea spirituală, cât și în lumea noastră, există multe forțe pro și contra, pozitive și negative.

Prin rege înțelegem Însuși Creatorul. Prin urmare, există forțe atât împotriva Lui, cât și pentru El.

Povestea de Purim spune cum are loc regruparea forțelor pentru a duce la revelația absolută a întregii guvernări a Creatorului.

„Stări spirituale” KabTV 15/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: