Salvează Tora pe inima ta

622.01Iosua a chemat pe tot Israelul, pe bătrânii lor, pe capetele lor, pe judecătorii și pe slujitorii lor, și le-a zis: „Sunt bătrân și am venit în ani.

Și ai văzut tot ce a făcut Domnul Dumnezeul tău tuturor acestor neamuri înaintea ta; căci Domnul, Dumnezeul tău, este El care a luptat pentru tine.

Și să fii foarte hotărât să păzești și să faci tot ce este scris în cartea Torei lui Moise, ca să nu te întorci de la ea la dreapta sau la stânga.” (Profeți, Iosua, 23:2-23:3; 23:6)

Când o persoană schimbă intenția de a primi în intenția de a dărui, atunci această dorință este corectată și este ca și cum ar fi înregistrată în el. Aceasta înseamnă a scrie cartea Torei.

Adică, el trebuie să treacă prin toate elementele de corecție a dorinței cu toți Taamim, Nekudot, Tagin și Otiot (TANTA), astfel încât toate elementele să fie corectate pentru dăruire. După cum se spune, fiecare persoană ar trebui să scrie cartea Torei pentru sine. A scrie înseamnă a ajunge la o asemenea stare atunci când corectarea există deja în interiorul lui.

Întrebare: Uneori se spune: „Să scrii pe inima ta”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Inițial, o persoană  scrie „pe inimă”. Apoi ar trebui să se răspândească în toată persoana, adică la toate dorințele sale.

„Nu te întoarce de la ea la dreapta sau la stânga” înseamnă că în niciun fel nu ar trebui să interpretăm Tora cu niciuna dintre propriile noastre adăugiri, concluzii sau opinii, doar în modul în care Moise a transmis-o poporului într-un stil clar de dăruire.

Din „Secretele cărții eterne” de la KabTV, 30.8.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: