Scânteia purpurie de iubire

Întrebare: Spui că trebuie să scoatem în exterior punctul nostru din inimă. Eu nu înţeleg ce înseamnă. Dacă punctul este în mine, cum pot să-l scot? Simt mulţumire, senzaţia de împlinire, şi îl examinez ca un observator. Este acest punct într-un fel deconectat de mine?

Răspuns:Aceasta este o trăire între tine şi cealaltă persoană, trăire care este realmente ca un punct purpuriu luminos, cald, calm. Nici măcar nu este un punct, ci o minge mică între tine şi el.

Nu are importanţă dacă este bărbat sau femeie, nu bagi de seamă. Nu are nimic de-a face cu sexul sau cu felul cum arată omul, cu nimic extern. Acest punct apare deodată şi tu nu te uiţi la acest om, ci la această minge mică care a apărut între voi. Şi tu munceşti pentru asta. Este cel mai important lucru pemntru tine.

Această minge este dorinţele şi aspiraţiile omului. Începi deodată să le simţi şi începi deodată să munceşti pentru ele. Vrei ca această minge să crească. Ea te atrage şi te fascinează ca o minge de foc şi tu munceşti pentru ea.

Întrebare: Şi dacă nu mă fascinează, înseamnă că eu sunt cel care simt mulţumire?

Răspuns: Dar nu eşti tu în interiorul tău, tu eşti în această minge, tu eşti în acest sentiment apărut de iubire pentru ceilalţi. Tu încă stai ca un observator şi încă te bazezi pe egoismul tău, dar cauţi această stare. Este deja a ta, trăieşte în tine. Încearc-o!

Din Lecţia 4 de la Convenţia din Novosibirsk 8/12/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: