Sclavi ai iubirii

Dependența Partzuf superior în Partzuf inferior este mai rea decât sclavia. Există o dependență prin forța răului, a unei forțe străine. Dar poate fi, de asemenea, o sclavie prin forța bună a vieții, atunci când superiorul iubește inferiorul.

Și astfel, el dă inferiorului datorită iubirii sale și face tot ceea ce cere inferiorul, desigur, doar dacă este în interesul inferiorului. Va fi mereu în așteptare pentru a știi cum poate ajuta inferiorul. Este ca o sclavie, sub o formă inversată.

Superiorul nu poate face rău inferiorului. Dar, până nu începem să cerem, pentru a ridica MAN (Mayin Nukvin – ape feminine), pentru a ridica AHP superior (Ozen, Hoten, Peh), superiorul nu va ridica AHP al său. Doar va aștepta.

Este ceea ce numim durerea Schechina, Malchut de Atzilut cere puternic să ridice AHP al său și așteaptă cererea noastră. De la sine, nu este capabilă să ridice acest lucru, ci numai în funcție de cerere, conform trezirii inferiorilor, scânteilor GE (Galgalta ve Eynaim) care sunt lumile Beria, Yetzira, Assiya ce trezesc AHP de Atzilut care au căzut în lumile Beria, Yetzira, Assiya.

Superiorul este cu noi în sclavie, ca un părinte cu copiii săi dragi. Iubirea ne înrobește precum sclavii, la fel ca ura. Totuși, iubirea înrobește superiorul, cel care iubește, și ura transformă inferiorul în sclav, acela care urăște. Dacă superiorul urăște, atunci inferiorul devine sclavul rău, și dacă superiorul iubește, atunci este în sclavie.

Întrebare: În ce situații superiorul răspunde la rugăciunea inferiorului?

Răspuns: Superiorul răspunde rugăciunilor inferiorului cu condiția ca el să fie pregătit să se anuleze în vederea conexiunii și să ceară superiorului forța de a se conecta între ei într-un singur Partzuf. Superiorul realizează conexiunea lor și creează un Partzuf comun în care Lumina se dezvăluie.

Asta înseamnă că, pentru a primi ajutorul superiorului, trebuie să doriți să vă conectați cu ceilalți în Partzuf comun, nu unul individual, ci acela care aparține tuturor, care este numit Malchut. Este ceea ce numim rugăciunea celor mulți.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 08.06.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: