Scopul omului

Întrebare: Cum e posibil să descoperim și să ne cunoaștem scopul?

Răspuns: Oricine își poate învăța destinul prin programul înalt al Naturii care guvernează lumea noastră.

Când omul învață și explorează acest program, începe să simtă treptat unicitatea lui spirituală: care este misiunea lui personală în actuala încarnare, soarta celei anterioare, caracteristicile lui interioare, natura, motivațiile, unitățile de stocare, de ce a fost creat în acest fel și de ce s-a dezvoltat sub influența unui anumit mediu exact în această formă și nu în alta.

Apoi, el înțelege cum să se integreze în acest sistem și cum să-l gestioneze. Explorează totul prin caracteristicile lui interioare personale. Astfel, el intră în „centrul de control” cu dorințele și intențiile sale.

Întrebare: De exemplu, eu am dorința să mă bucur de mâncare.

Răspuns: Aceasta este viața fizică. Noi vorbim despre ceea ce se găsește peste asta. Tot ceea ce se află în cadrul vieților noastre – mâncare, sex, familie, bogăție, putere și cunoaștere – este relevant pentru lumea noastră.

Există motve și dorințe care sunt direcționate peste substanța fizică: obținerea sensului vieții, a sensului existenței, a Lumii Superioare a Infinitului (Ein Sof) și, nu doar de a intra în sistemul de management superior, ci și de a-l controla văzând fluxul lui etern.

 

Din Lecția zilnică de Cabala din 20/09/2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: