Scopul unui grup cabalist, partea 9

Principiul unui grup Cabalist este o atitudine specială față de prieteni.

Comentariu: Unul dintre principiile de muncă într-un grup este aprecierea individualității fiecărui prieten.

Răspunsul meu: Este necesar să oferim tuturor oportunitatea de a-și arăta abilitățile, de a-i ajuta în asta așa încât atunci când identificăm toate abilitățile prietenilor, noi ajungem la dezvoltarea maximă a dorinței, intenției, a efortului comun.

Comentariu: Principiul este după cum urmează: Exaltează constant prietenii tăi și simte josnicia egoismului tău.

Răspunsul meu: Adică eu, ca un egoist, trebuie ca tot timpul să mă cobor pe mine, însumi în relație cu grupul, să mă raportez la prietenii mei cu o dorință mărită de a-i ajuta și sprijini în tot. Există două forțe în mine, pozitivă și negativă. Maximizează pozitivul și minimizează negativul.

Comentariu: Alt principiu: Încearcă să vezi prietenii într-o stare mai corectată decât ceea ce îmi arată egoismul meu.

Răspunsul meu: Ar trebui să încerc să văd prietenii mei ca fiind mai corectați decât sunt eu. Atunci voi avea o dorință să mă apropii de ei, să mă cobor pe mine, însumi în fața lor. Admirația mea pentru ei îmi va da putere să avansez.

Întrebare: Următorul principiu: anulează-te pe tine însuti în fața prietenilor. Ce trebuie făcut mai exact aici?

Răspuns: Asta apare în mod natural într-o persoană. Atunci când cineva lucrează într-un grup, fie că vrea sau nu, începe să se simtă tot mai jos față de ceilalți, fiindcă el vede putere și bunătate în prieteni, dar nu în el, însuși.

Mai mult de atât, noi nu spunem că asta se întâmplă de la sine, ci că persoana se poate anula în fața prietenilor prin propriul său efort. Adică să se coboare pe el, însuși în mod artificial față de prieteni și să se vadă pe el, însuși mai rău, mai jos, mai puțin avansat decât ei. Asta va da unei persoane oportunitatea să îi ridice, să ridice Creatorul prin ei și astfel să avanseze.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 3/6/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed