Se vor obisnui oamenii cu criza, dupa cum spera conducatorii guvernelor?

Intrebare: Pe cand eram copil, am intrebat-o pe bunica despre razboiul caruia ii supravietuise, iar ea mi-a spus, “Stii, oamenii se obisnuiesc cu toate, chiar si cu razboiul.”. Atunci, in situatia actuala de nesiguranta economica, asta inseamna ca ceea ce se intampla nu e chiar asa de rau, pentru ca oamenii, pur si simplu, se vor obisnui cu salarii mai mici, iar, in cele din urma, toata lumea va uita de tot de criza.

Raspunsul meu: Tocmai asta spera conducatorii guvernelor: ca nivelul nostru de trai va descreste treptat si va ajunge la un tip umil de existenta, un nivel de trai mult mai scazut decat cel de astazi. Asta o sa imbunatateasca si ecologia si relatiile publice. Atunci cand toata lumea sufera impreuna, oamenii sunt consolati si toata lumea e in acord.

Insa lucrul de care oamenii nu isi dau seama este ca aceasta criza nu a fost provocata de o supra-productie sau de o speculatie a pietei, ci de faptul ca egoismul omenesc a crescut atat de mult, incat am pierdut orice control asupra lui. Acum ne aflam in ultimul stadiu de dezvoltare a egoismului, iar Natura ne conduce catre stadiul urmator al dezvoltarii noastre – altruismul. Faptul ca descoperim o interconectare totala intre noi si Natura inseamna ca acest stadiu este deja aici. El este deja dezvaluit, iar noi trebuie sa ne adaptam la el.

Singurul lucru care poate sa ne ajute sa trecem mai usor prin aceasta perioada este diseminarea intelepciunii Cabalei, care ne va explica situatia si mijloacele prin care o putem corecta. Conducatorii guvernelor nu vor fi in stare sa corecteze nimic; de fapt, ei nu pot nici macar sa ajunga la un acord, cu privire la vreun lucru. Ar fi bine daca ei ar fi in stare sa ajunga la un consens, la intalnirile lor de G8 si G20 – si sa hotarasca in ce masura fiecare tara ar trebui sa isi coboare nivelul de trai, spre binele comun. Totusi, in loc de asta, ei se ocupa cu protectionismul, in care fiecare incearca sa se separe de restul. Iar genul acesta de comportament duce deseori la razboi.

Cu toate acestea, eu sper ca situatia va ajunge la un rezultat bun si sper ca ei vor descoperi adevaratele motive ale crizei, precum si solutia, care este explicata in Kabbalah. Programul pentru toate exista deja in Natura. Insa acest program nu include nimic artificial, cum ar fi masurile pe care incearca sa le intreprinda ei.

Din pacate, deocamdata, ei inca vorbesc ca niste conducatori obisnuiti. “Am putere, am o armata, politie si bani.”. Astfel, ei conduc lumea si fiecare tara in parte, folosind doua lucruri: autoritatea banilor si autoritatea fortei.

Dar lucrul de care au nevoie oamenii astazi este sa fie iluminati, sa fie educati cu privire la lumea globala in care traim acum si la faptul ca toata suferinta noastra este rezultatul unei conexiuni globale defectuoase intre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed