Secretul concepției și nașterii

Întrebare: Nașterea este un proces foarte complex și complicat și este explicat în cele 400 de pagini ale celor șase volume ale Talmud Eser Sefirot (Studiul celor zece Sefiroti) de către Baal HaSulam. În ce moment are loc concepția?

Răspuns: Concepția are loc în momentul în care Kli-ul (vasul, dorința) este gata pentru concepție. În cazul în care partea feminina (dorința de a primi) este gata să se unească cu partea masculină (intenția de a darui), devenind ca ea, ceea ce înseamnă momentul în care dorința noastră devine demnă de unire cu intenția de a lua in considerare Creatorul (dăruirea), apoi imediat are loc o unire între ele și un Partzuf apare (un corp spiritual).

Partea stângă a Partzuf-ului este partea feminină, iar partea dreapta este partea masculină, iar între ele ia naștere  asimilarea Creatorului, care este numit a treia linie sau suflet.

Întrebare: De ce concepția trebuie să fie facuta pe timp de noapte?

Răspuns: Întregul proces are loc de dragul atributului dăruirii. Noaptea este întuneric și atributul dăruirii poate fi dezvăluit și apare numai în întuneric, în starea în care sufletul nu dorește nicio lumină și iluminare, astfel încât acțiunea sa va fi, într-adevăr, cu intenția de a dărui cu drag. Cu alte cuvinte, nu vreau să văd viitorul, nu vreau nimic pentru mine. Vreau doar să acționez în dăruire. Această stare se numește noapte.

 

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 4/24/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: