Semne spirituale

Tora, Deutoronomul 11:18: … legaţi-le ca semn la mâna voastră…

Mana stanga primeste, iar mana dreapta daruieste. Mana pe care Tefillin o poarta este stanga, cea slaba, pentru a putea imblinzi egoismul. Simbolizeaza corectia pe care persoana trebuie sa o faca in nivelele spirituale superioare.

Acesta este un nviel foarte inalt al lumii Atzilut – Arich Anpin. Acolo sunt Tefillin Iacob, Tefillin Rachela, Tefillin Leea si Tefillin Isarel.

Tora, Deutoronomul … şi să le aveţi ca pe o tăbliţă pe fruntea voastră.

Ochii sunt calitatea nivelului Hochma, din capul lumii Atzilut, insemnand ca sunt corectii foarte mari. Pentru a atinge o asemenea stare trebuie sa facem o munca serioasa cu noi insine.

Dar acolo sunt, de asemenea, programe ce ne ajuta sa implementam programul comun. Este precum inregistrarea unui nou program al dorintelor noastre. La urma urmei, nimic nu a fost creat in univers in afara de dorinta. Iar Lumina Superioara treptat, precum un laser, inregistreaza noul program peste programul vechi, fara a-l strerge insa.

Cu alte cuvinte, egoismul nostru ramane si doar incepe sa lucreze conform unui nou program. Prin urmare Tefillin, Tallit si toate celelalte calitati simbolizeaza conexiunea spirituala pe care trebuie sa o restauram intre noi peste dorinta nostra imprastiata.

Intrebare: Aceste calitati materiale ne ajuta?

Raspuns: Din pacate doar ne distrag. Faptul este ca, prin indeplinirea poruncilor de la nivelul material, persoana gandeste ca a facut toat ceea ce este necesar. Cu toate acestea, este bine daca, pe langa actiunile fizice, prin care sunt date explicatiile: de ce, pentru ce si cine se afla in spatele lor, astfel incat sa aduca aminte persoanei despre calitatile sale interne si de implementarea corectiilor.

Si este rau daca ne gandim ca prin legarea cutiilor Tefillin indeplinim deja poruncile.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 15.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: