Sfaturi rapide despre Cabala

Intrebare: Cum se pozitioneaza intelepciunea Cabalei fata de casatoriile in care barbatul este mai tanar decat femeia?

Raspuns: Intelepciunea Cabalei nu vorbeste despre asta. Dar, de regula, barbatul trebuie sa fie mai matur decat femeia, pentru ca acesta trebuie sa fie mai bun in orice domeniu, precum Zeir Anpin in relatie cu Malchut, care este in fond o mica parte a lui. Dar asta este dintr-un punct de vedere spiritual. In raport cu diferentele de varsta din lumea noastra, asta este complet irelevant.

Intrebare: Daca o femeie are o dorinta puternica de a avansa spiritual, are aceasta nevoie de un sot care sa fie de asemenea conectat la Intelepciunea Cabalei?

Raspuns: Nu este necesar. O femeie poate avansa chiar daca nu are un asemenea sot, daca pe langa ea este un grup cabalist. Un barbat trebuie sa se casatoreasca din moment ce, asa, devine un egoist absolut. Daca o femeie se gaseste langa el, egoismul ei il va ajuta sa se dezvolte spiritual.

Intrebare: De ce unii barbati au o singura femeie, in timp ce altii au un intreg harem?

Raspuns: Aceasta este o caracteristica naturala. Sunt barbati monogami si sunt cei care nu sunt pregatiti sa traiasca cu o singura femeie. Asta este ceva natural si nu este posibil de schimbat. Totul depinde de calitatile sufletului. Nu este o calitate “animalica”, pentru ca un barbat poate iubi o anumita femeie si sa fie in relatie cu o alta.

Intrebare: Este posbil de utilizat invidia ca un beneficiu pozitiv in cresterea personala?

Raspuns: Niciodata! Este necesar de urmarit prietenia si sprijinul, dar nu invidia. Acesta este un sentiment incorect. Barbatul nu se uita la asta in mod favorabil. Il limiteaza si il preseaza prea mult, precum ca pe un copil. El vrea sa scape de acest sentiment de invidie.

Intrebare: Este posbil ca dupa ce studiaza intelepciunea Cabalei o persoana sa schimbe “modul” dragostei fata de copii? Asta insemnand ca dragostea ramane dar intr-o forma diferita?

Raspuns: Studiind Cabala persoana se schimba foarte mult, in mod special in atitudinea fata de familie, copii si partenerul de viata. Dar schimbarile sunt mereu pozitive si echilibrate.

Intrebare: Care este femeie perfecta? Cum ar trebui sa fie aceasta?

Raspuns: Femeie perfecta este cea care sta in spatele barbatului si il impinge catre conexiunea cu prietenii.

Din Lectia de Cabala in limba rusa din 24.04.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: