Sfaturi scurte din Cabala – 20/01/19

Întrebare: Trebuie să aducem sistemul la echilibru sau trebuie să ne schimbăm în relația cu un sistem complet imuabil și echilibrat?

Răspuns: Noi trebuie să ne schimbăm, numai noi. În felul acesta schimbăm lumea care este reflectată în interiorul nostru.

Întrebare: Ce apare întâi, gândul sau dorința?

Răspuns: Dorința. Dorința este fundamentul nostru. Apoi apar gândurile care încep să sorteze și să preia și să absoarbă dorințele și să lucreze cu ele.

Întrebare: Ce apare întâi, distanța, timpul sau mișcarea?

Răspuns: Toate acestea sunt rezultatul dezvoltării noastre egoiste. Până când esența spirituală nu cade în nivelul egoist, nu exista nici timp, nici spațiu și nici vreun fel de mișcare.

Întrebare: Fericirea spirituală apare totdeauna ca rezultat al luptei dintre două forțe opuse?

Răspuns: Nu este numai lupta, ci și combinația corectă dintre cele două forțe.

Întrebare: Înțelepciunea Cabala este o metodă de unire a oamenilor. Cum poți să-ți ajuți familia să se unească pentru a supraviețui? Cum adăugăm principiile cabaliste la familie?

Răspuns: Trebuie să faci asta treptat și să nu pui niciodată presiune. Nu fi supărător și nu înspăimânta oamenii. Trebuie să le arăți că ești fericit, pentru că studiezi Cabala. Aceasta va fi cea mai bună metodă pentru a deveni popular printre rudele tale.

Întrebare: Cum fac cabaliștii diferența între bine și rău?

Răspuns: Tot ceea ce ne aduce mai aproape unul de altul și, astfel, de Creator este bine. Orice altceva, chiar ceva neutru, este rău.

Întrebare: De ce vor oamenii să-și prelungească viața pe pământ? Până la urmă, nu pentru asta suntem născuți, ci pentru a ne dezvolta sufletul.

Răspuns: Nu cred că este necesar să prelungești viața artificial. Nu este nimic mai rău decât această lume. Totuși, nu avem dreptul să renunțăm, fiindcă trebuie să ne îndeplinim rolul.

Întrebare: Când un om devine cabalist, văzând ceea ce este inevitabil, e capabil în prezent să-și corecteze comportamentul?

Răspuns: Desigur. Dacă îți vezi starea spirituală, atunci poți cu certitudine să-ți corectezi mișcarea următoare bazându-te pe starea ta.

Întrebare: Care sunt nivelurile de control ala inimii și ale stării spirituale care există pentru un cabalist?

Răspuns: Restricția (Țimțum), apoi ecranul (Masah), ridicarea peste sine și, după asta, cuplarea prin lovitură (Zivug de Hakaa), adică o funcționare adecvată a egoismului tău cu dăruire și iubire.

Întrebare: Există o ierarhie într-un sistem spiritual?

Răspuns: Desigur, există. Există 125 de niveluri care sunt împărțite în sub-niveluri. Cabaliștii simt că cineva este mai înalt sau mai mic în funcție de ierarhie. Dar mai mult decât atât, fiecare are propria sa misiune.

Întrebare: Cum este posibil să grăbim și să realizăm o schimbare maximă în stările de la rău la bine și de la bine la linia de mijloc?

Răspuns: Se întâmplă numai prin munca cu prietenii în grup, la gradul la care ei se apropie unul de celălalt.

Întrebare: Conștiința spirituală depinde de nivelul fizic al conștiinței umane?

Răspuns: Conștiința spirituală nu depinde în niciun fel de conștiința fizică. O persoană din lumea noastră poate fi proastă sau leneșă, în timp ce, în spiritualitate, ar putea descoperi caracteristici complet diferite.

Întrebare: Cum și ce se schimbă într-o persoană fizică după ce trece de Ecran (Mahsom)?

Răspuns: El devine intenționat. Asta e tot!

Întrebare: De ce depinde dacă rămânem în această lume sau o abandonăm?

Răspuns: Depinde de misiune.

Întrebare: Toți oamenii au un punct în inimă?

Răspuns: Toți oamenii au un punct în inimă, doar dacă vor să-l reînoiască sau să îl revigoreze.

Întrebare: Poate un cabalist să-și influențeze rădăcinile spirituale și, prin urmare, să determine fluxul evenimentelor din lumea cea mai de jos, în toate lumile?

Răspuns: Da. Cu siguranță, poate!

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 20/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: