Sfaturi scurte din înțelepciunea Cabala

Întrebare: De ce ego-ul se supune doar fricii?

Răspuns: La ce altceva se poate supune? Ego-ul vrea să se umple de toate, cu excepția fricii, cu excepția sentimentului de gol. Acesta este singurul lucru de care se teme.

Întrebare: Cum putem conecta totuși astfel de atribute incompatibile, precum egoismul și altruismul?

Răspuns: Egoismul și altruismul se pot conecta doar unul peste celălalt. Aceasta se numește credință deasupra rațiunii, când altruismul este mai important decât egoismul. Aceasta este ceea ce determinați atunci când studiați înțelepciunea Cabalei.

Întrebare: Dacă bărbatul este forța dăruirii și femeia este forța primirii, de ce există atât de multe cupluri de același gen?

Răspuns: În primul rând, întrebarea este formulată incorect. Dintr-o perspectivă spirituală, bărbații și femeile diferă doar prin atributele lor egoiste. La bărbați, se manifestă în felul lor și la femei în felul lor. Dar amândoi sunt egoiști. Cuplurile reprezintă cuplarea la nivel animal a oamenilor și nu are nimic de-a face cu spiritualitatea.

Întrebare: Ce înseamnă iubirea și prietenia în înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Iubirea și prietenia se referă doar la oameni cu care mă dezvolt spiritual în cadrul grupului meu cabalit. În afară de asta, există familie și copii, dar acestea sunt relații zilnice, reciproce, total diferite.

Întrebare: Cum te raportezi la informațiile despre implanturile cu cip și despre 5G?

Răspuns: Toate acestea nu au nicio legătură cu spiritualitatea și, prin urmare, nu mă interesează.

Întrebare: Banii vor dispărea în viitor? Și dacă, de exemplu, ai două apartamente, va trebui să oferi unul dintre ele?

Răspuns: Nu datorezi nimic nimănui. Iar banii nu vor dispărea. Poate să-și schimbe esența; s-ar putea să nu mai existe bancnote sau monede, ci altceva. Dar nu vor dispărea pentru că sunt echivalenti cu comunicarea.

Întrebare: Ce rol va juca medicina în viitorul apropiat? Pe ce valori ar trebui să se dezvolte?

Răspuns: Numai pe valoarea păstrării și susținerii vieții oamenilor, astfel încât aceștia să poată urca în spiritualitate.

Întrebare: Esti sigur că răspunzi corect la toate întrebările pe care ti le pun?

Răspuns: Sunt sigur!

Întrebare: Cum mă pot forța să-mi rețin emoțiile atunci când acestea nu se supun și se revarsă din mine?

Răspuns: Lasă-le să iasă, nu este nimic rău în asta. Nu suntem noi oameni? La urma urmei, se întâmplă tuturor, inclusiv mie. Este mai bine să le lasi să iasă.

Întrebare: Care profesii sunt cele mai altruiste?

Răspuns: Cea mai altruistă profesie este aceea de a fi un învățător al înțelepciunii Cabala.

Întrebare: Câți oameni care și-au corectat deja ego-ul pot schimba lumea și când se va întâmpla?

Răspuns: Practic, lumea se schimbă cu noi toți. Fiecare dintre noi schimbăm în mod constant lumea fie prin suferință, fie prin fapte bune. Nu vă faceți griji, gândiți-vă la participarea corectă la acest proces și restul va funcționa.

Întrebare: Cum isi  poate păstra cineva credința sa religioasă internă și în același timp să poată dezvolta dorința de a se corecta pe sine și pe întreaga lume?

Răspuns: Ce legătură are asta cu religia? Nu am un astfel de mediu și nu am nimic de-a face cu religia. Prin urmare, nu vă pot sfătui în acest sens.

Întrebare: Gândurile noastre au impact asupra lumii?

Răspuns: Cu siguranță ca da! Doar gândurile noastre au impact asupra lumii. Lumea și tot ce este în ea este un gând. Existăm într-un gând și nu există nimic altceva decât acest lucru în jurul nostru: fara materie, fără mișcare. Toate sunt gânduri.

Întrebare: Cu cât ma aprofundez mai mult în studiul înțelepciunii Cabala, cu atât am mai multe îndoieli, pornind de la întrebarea dacă ceea ce ma învață înțelepciunea Cabala este adevărat, pana la întrebarea dacă voi fi capabil să ajung la final și să ma ridic deasupra ego-ului. Ce poti sfătui oameni ca mine?

Răspuns: Continuă să te îndoiești și fă-o si mai mult, pentru că doar așa vei ajunge la adevăr.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 17.05.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: