Și Dumnezeu a creat femeia

Întrebare: Dacă natura feminină este startul a tot ce există, bărbatul există pentru femeie ?

Răspuns: Da. Creatorul nu l-a creat pe bărbat. Așa cum este spus în Tora, El a creat femeia ”din coasta lui Adam”. Trebuie să interpretăm mai precis aceste cuvinte. ”Adam” este caracteristica Creatorului, pe care Creatorul a intenționat să o facă ca o atitudine privitoare la viitoarea creație, femeia. Deci, este natural ca partea feminină, care vrea să obțină adeziunea cu Creatorul, motivează partea masculină către o acțiune comună pentru unificare, rezultând în descoperirea lumii. Pare a fi distrugere, dar nu este distrugere. Mai degrabă, este un tip de corectare după ce sunt revelate defectele și greșelile care sunt ascunse în adâncimea conexiunii dintre noi.

Adam și Eva descoperă adâncimea conexiunii ruinate și fac asta inconștient. După aceea, misticul feminin începe să se descopere. ”Eva” este natura feminină care vrea să obțină asemănarea și adeziunea deplină cu Creatorul, prin credință dacă acest lucru este posibil, dar fără să înțeleagă că ceva este ascuns în adâncimea dorinței.

În Adam nu există mișcare, atracție, pentru a primi el însuși Lumina. Numai natura feminină poate să trezească asta în el. Fără natura feminină ar ”merge gol în grădină”, așa cum este spus, și ar ”cânta propriul cântec”. Ar rămâne în stare de Katnut (micime) și nu ar vrea nimic altceva.

Descoperirea naturii feminine în el, înseamnă descoperirea unei imense dorințe de a-l obține pe Creator. Pentru a-l obține pe Creator trebuie să descopere esența lui, cât de opus este față de caracteristicile Creatorului. Așadar, a fost aranjat pentru Adam si Eva ”păcatul Pomului Cunoașterii”. În acest fel, descoperirea imensului potențial egoist din ei a fost începutul întregii specii umane.

Din acel moment au început să apară asemenea conexiunii între natura masculină și feminină, dorința de a primi (femininul) și intenția de dragul dăruirii (masculinul), care sunt deja îmbrăcate într-o formă nouă a sufletelor Cabaliștilor.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 24.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: