“Si nu îți vei dori casa aproapelui tau…”

Tora, “Deuteronomul” 5:18 : Și nu vei…dori casa aproapelui, câmpul lui, servitorul lui, servitoarea lui, taurul lui, măgarul lui sau orice altceva care aparține aproapelui tău.”

Omul ar trebui să fie conectat cu alții în așa fel încât să atragă nu doar oamenii dar, de asemenea, și ideologia lor și să se contopească cu percepția lor asupra lumii. În același timp, muncește pentru a dărui cu dorințele și calitățile lor, ca și cum sunt ale lui.

Prin îmbrăcarea în prieteni, care par că există în afară lui, el trebuie să muncească în locul lor către percepția corectă a lumii prin fiecare dintre ei. În cele din urmă, suntem roți dințate într-un sistem gigant.

Așadar, omul trebuie să înțeleagă cum învârte o roată dințată mică departe de el și cum, prin faptul că se întruchipează în aceasta, o face să funcționeze corect. Așa trebuie să procedeze cu fiecare parte mică a enormului organism, muncind prin fiecare pentru dăruire și iubire. Asta înseamnă “nu vei…dori casa aproapelui tău, câmpul lui, servitorul lui, servitoarea lui…”

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 16.03.2016

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: