“Și vino și stăpânește țara…”

Tora, “Deutoronomul”, “Eikev” 8:01 Siliţi-vă să împliniţi toate poruncile acestea pe care vi le dau eu astăzi, ca să fiţi vii şi să vă înmulţiţi şi să vă duceţi să luaţi în stăpânire pământul cel bun pe care cu jurământ 1-a făgăduit Domnul Dumnezeul părinţilor voştri.

“Sa fiti vii” inseamna dezvoltarea corecta a tarii Israel si existenta continuua in ea. Tara – Eretz din cuvantul “Ratzon” – inseamna dorinta.

Asta inseamna ca, in masura in care folositi dorintele in mod corect, aveti oportunitatea sa existati in ele, iar prin asta obtineti un volum care devine gradual lumea spirituala.

La urma urmei, in afara de punctul din inima nu aveti nimic. Cu cat il extindeti mai mult, corectand dorintele spre daruire, cu atat mai mult contruiti o sfera. Este numita suflet si in ea existati.

In principiu, lumea spirituala nu exista. O creati din aceste dorinte si intentii pe care le aveti acum, iar din lumea noastra contruiti lumea spirituala.

Care este diferenta dintre aceste doua lumi ? Este prezenta fortei superioare care este calitatea daruirii si dragostei.

Intrebare: La urma urmei, si intentia este data de sus. Ce eforturi trebuie sa faca o persoana pentru a avea intentia corecta ?

Raspuns: Doar sa ceara. De regula, persoana incepe sa ceara cand se afla sub presiune. Si vorbim despre cum sa ne apropiem de cerinta, de asa numita rugaciune, cand inca nu a fost inca formulata in noi si cum sa acceleram coacerea sa, astfel incat sa incepem sa cerem. Aceasta este problema.

Pentru a face asta trebuie sa ne apropiem, sa incercam sa percepem tot felul de dorinte si ganduri ale prietenilor si sa ne influentam reciproc cu eforturi combinate, ceea ce inseamna sa acceleram abordarea fata de noua dorinta. Iar cand este formata in noi, va primi un raspuns de sus.

De sus inseamna de la nivelul urmator care deja exista. Prin formarea intentiei corecte, a actiunilor corecte si a dorintelor corecte ne conectam la el si revelam starea superioara la nivelul superior. Asta inseama “sa stapanesti tara”, adica sa urci treptele scarii spirituale.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Secretele Cartii Eterne” 27.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: