Simbioza liniilor de dreapta și de stânga

562.02Întrebare: Aţi spus că nu toată lumea are linia stângă. Care este avantajul de a o avea sau nu?

Răspuns: În principiu, fiecare are un suflet format din două părți: calitatea dăruirii  (linia dreaptă) și calitatea primirii (linia stângă). Cu toate acestea, se poate să nu existe o a treia linie în forma sa explicită. A treia linie aliniază ambele linii, adică două calități opuse la o persoană și dă rezultatul. Aceasta construiește din ea imaginea unei persoane „umane”.

Există suflete în care acest lucru este clar exprimat și există suflete în care acest lucru nu este. La fel ca organele din corpul nostru, există altele mai importante și altele mai puțin importante. Există unele care se dezvoltă în uter într-o anumită ordine mai repede decât altele și sunt unele care chiar par să apară ca un fel de coadă sau ca alte organe rudimentare. Adică, o persoană în dezvoltarea sa intrauterină suferă simultan o dezvoltare internă.

Astfel, atunci când organele se dezvoltă într-o persoană, fiecare dintre ele este important  în sine. Deși există altele mai importante și mai puțin importante, până la urmă sunt un singur sistem.

Nu există lucruri mai importante sau mai puțin importante în lumea spirituală pentru că din punct de vedere al asemănării cu Creatorul dacă îți lipsește vreo celulă din corpul tău, înseamnă că nu ești asemănător cu El. Conform acestei reguli, în spiritualitate nu există lucruri nesemnificative pentru că spiritualitatea este perfecțiunea. Dacă lipsește un punct, atunci aceasta este deja imperfecțiune.

Prin urmare, trebuie să înțelegem importanța fiecărei persoane din lume. Fiecare lucru din univers are propriul său scop clar și este interzis să-l distrugi. Tot ceea ce este dat de natură trebuie să existe.

Comentariu: Aţi spus că Creatorul este linia corectă și că linia de mijloc nu există.

Răspunsul meu: Da, dar atunci când calitatea dăruirii trebuie să fie adaptată în noi, ea nu poate fi primită doar în linia corectă. Unde este calitatea primirii?

Linia dreaptă este doar calitatea dăruirii, deci linia stângă este necesară. Cea din stânga este doar primire; nu poate fi decât opusul Creatorului. Apoi apare linia de mijloc, care – pe baza acestei simbioze, acestei conexiuni, pătrunderii reciproce a două linii una în alta în timpul spargerii, în timpul corectării și în timpul integrării reciproce – începe să funcționeze.

Întrebare: Înseamnă că efortul este important, fără a părăsi linia stângă ar trebui să te străduiești spre cea dreaptă?

Răspuns: Da. Dacă luați linia de stânga și mergeți cu ea spre cea de dreapta, obțineți linia de mijloc.

KabTV “Am primit un apel, Linia stângă“ 4/25/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed