Singurul ritual cabalistic

Întrebare: Există ritualuri în înțelepciunea Cabala?

Răspuns: În înțelepciunea Cabala nu există ritualuri! Ea nu se preocupă deloc de tot ceea ce atinge lumea materială, nici de corpul fizic al unei persoane.

Înțelepciunea Cabala constă în munca interioară a unei persoane care este îndreptată spre conexiunea și unitatea cu ceilalți și, prin această corectare, descoperirea Creatorului. Nu există acțiuni exterioare în asta, ci asistență reciprocă pentru o muncă spirituală de succes. Este vorba despre o muncă în grup, o muncă într-un grup de zece (numit Minian), reuniunea prietenilor, mesele comune, etc., cu alte cuvinte, tot soiul de activități exterioare care ne pot ajuta să ne apropiem sunt binevenite.

Aici, este posibilitatea de a vedea imediat diferența dintre un grup cabalistic de zece și un Minian de persoane care s-au reunit într-o sinagogă care nu evoluează spre apropiere, ci vin pur și simplu pentru a se ruga. Nu au o sarcină comună pentru a crea un tot unic între ei și a descoperi Creatorul printre ei.

În timp ce pentru noi, conexiunea într-un Minian, un grup de zece, este o activitate spirituală în care încercăm să ne conectăm într-un singur întreg, imaginea unei singure unități numită Adam (Om), astfel că singura noastră imagine deasupra ego-ului și conectarea fiecăruia dintre ei, este construită pe caracteristica de dăruire și asemănare cu Creatorul.

De la această unitate dintre noi, din adâncul inimii comune, ridicăm cererea noastră spre Creator, pentru ca El să se dezvăluie în dorința noastră unită, inima noastră unită. Aceasta este numită o rugăciune cabalistică, un Minian cabalistic, un grup și un ritual.

Din kab.tv, ”Scurte povestiri”, 22.10.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: