„Sistemul analog” al lumii spirituale

Intrebare: La un moment dat dezvoltarea lumilor pare sa se ramifice in doua directii. Dupa spargerea Kelim, lumea Atzilut se naste de acolo prin conditia celei de-a Doua Restrictii (Tzimtzum Bet), dar Partzufim al lumii Adam Kadmon continua sa vina unul dupa altul peste Tabur Galgalta datorita conditiilor Primei Restrictii (Tzimtzum Aleph). Este neclar: cum sunt sincronizate aceste procese unul cu celalalt?

Raspuns: Urmarind Partzufim Galgalta, AB, si SAG (Keter, Hochma, Bina) deasupra Tabur Galgalta, Partzufim ZA si Malchut (MA si BON) trebuie sa vina afara. Toate cele cinci Partzufim s-au nascut pentru ca ciclul trebuie sa fie complet, Asta pentru ca acolo este un ecran si Reshimot, si trebuie sa fie realizat. Daca exista dorinta, Lumina si un ecran intre, atunci este imposibil sa se opreasca la jumatatea drumului.

Daca esti ingrijorat despre felul in care este sincronizat, atunci fi sigur ca totul se intampla simultan si un lucru nu interfereaza cu altul. Gandeste-te cum aerul este strabatut de tot felul de unde radio, unele pentru radio, unele pentru televizor, altele pentru internet sau telefoane mobile. Interfereaza unele cu celelalte?

Fiecare tara are un registru al tuturor semnalelor radio. Exista un detector enorm si extrem de sensibil care capteaza toate undele si inregistreaza tot acest zgomot radio. Daca mai tarziu cineva doreste sa stie daca ai vorbit la telefon intr-o anumita perioada, ia banda cu  inregistrarea milioanelor de unde radio si plaseaza un filtru ca sa extraga doar vocea ta. Nici o banda nu interfereaza cu alta.

In acest fel Partzufim al lumii Adam Kadmon nu sta in calea nasterii lumii Atzilut. Cand Baal HaSulam descrie asta in Talmud Eser Sefirot, el nu specifica ca acolo au loc in acelasi timp milioane de alte actiuni in paralel. Dar toate sunt impreuna. In lumea spirituala nu exista timp. Este construit ca un sistem analog unde totul se intampla simultan si nu este divizat de notiunea de timp.Nu trebuie sa astepte ca un grad sa se dezvolte dupa urmatorul. Toate aceste stadii vin automat si sistemul exista in aceasta forma specifica.

Sistemul care opereaza prin daruire nu are nici un fel de limitare pentru ca singurul calcul pe care trebuie sa il faci este cu tine insuti – cu rezistenta ta interna. Nu trebuie sa tii seama de factorii externi. Nu exista restrictii din afara. Daca vrei sa daruiesti, atunci mergi mai departe si daruieste acestui intreg sistem! De aceea tu nu esti limitat de nimic, tu nu deranjezi pe nimeni si nimeni nu te deranjeaza pe tine. Tu faci calculul doar in functie de natura ta.

De aceea, sistemul spiritual lucreaza peste timp si nu are restrictii datorita „permeabilitatii” sale.

Din Lectia Talmud Eser Sefirot on 12/27/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed