Societatea trăiește încă după valorile trecutului

Întrebare: Acum o lună vorbind despre pandemie, speram ca totul să nu devină înfricoșător. Ai spus că acest coronavirus este ca un semn că umanitatea trebuie să ajungă să interacționeze corect.

Și rezultatul zilei: dacă acum o lună erau 2 milioane de cazuri în lume, astăzi sunt 8,3 milioane [14.7 milioane]. Dacă numărul morților era de 135000, azi a urcat la 450000 [610,000].

În America, numărul deceselor este mai mare decât cel din timpul pandemiei din 1957. Atunci, pandemia a durat doi ani și a luat 116000 de vieți, pe când azi, America a pierdut 120000 de oameni în doar două luni. Este mai mult decât numărul americanilor care și-au pierdut viața în Primul război mondial și mai mult decât numărul total de pierderi suferite în toate războaiele americane de după 1950: din Coreea, Vietnam, Afganistan și toate celelalte conflicte la un loc.

Și totuși nu apar semnele unității. Desigur că sunt vizibile anumite cazuri de generozitate. America a început dintr-o data să dăruiască altor țări ventilatoare mecanice. China afirmă că, de îndată ce va obține vaccinul, îl va pune la dispoziția întregii lumi. Totul miroase însă a egoism, este o încercare de a dovedi cine este cel mai bun.

Ce crezi tu despre toate acestea?

Răspuns: Până acum, toată suferința pe care a resimțit-o umanitatea nu a avut niciun rezultat. Oamenii așteaptă ca totul să se termine pentru a se putea întoarce la afacerile lor, a minimiza pierderile și poate chisr să câștige ceva de aici.

Această atitudine continuă să lucreze în noi în mod automat, de aceea consider că virusul ar trebui să-și continue munca asupra umanității și încă foarte serios.

Umanitatea se gândește cum să-și salveze vechile afaceri oferind bani unor meserii care în viitor vor fi complet irelevante.

Guvernele nu înțeleg că a venit timpul să se concentreze pe ceea ce este absolut necesar și să lase tot restul pe seama auto-educației, auto-disciplinei, a restructurării societății. Speră să reînvie buticurile, magazinele de bijuterii, mașinile scumpe, etc. Pe scurt, societatea trăiește după valorile sale din trecut.

Ca atare, este ca și cum pandemia nici nu ar fi început. Mai multe sute de mii de oameni au murit. Pentru omenire nu reprezintă nici o pierdere. Un număr oarecare de oameni suferă, cei bogați profită și sunt fericiți cu situația actuală. Totul este relativ.

Din emisiunea KabTV “Situația internațională actuală” 6/18/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed