Soluții și inteligență artificială

Întrebare: În ce cazuri poate lua decizii inteligența artificială și în ce caz pot fi luate doar de oameni?

Răspuns: Inteligența artificială este o mașină. Dacă poate rezolva probleme cum ar fi un calculator, atunci o va face. Dacă nu poate, nu o va face. Suntem confuzi prin faptul că le încredințăm calculatoarelor noi sarcini pe care doar oamenii le pot face. Acest lucru nu se poate întâmpla. Un calculator rămâne doar un calculator, nimic mai mult.

În creierul nostru, în general, se întâmplă același lucru. Dar avem un avantaj extraordinar în comparație cu toate celelalte creaturi artificiale sau biologice: omul se conectează la creierul comun.

Există o imensă inteligență generală deasupra noastră în care există absolut totul. Ne conectăm la aceasta, obținem idei de la ea, iar informațiile de la noi ajung la ea. O mașină nu se poate conecta la ea.

Întrebare: Dar dacă un om nu se conectează la creierul comun, atunci o mașină poate lua decizii mai bune?

Răspuns: Este foarte posibil, în funcție de ce nivel. Natura neînsuflețită, vegetativă, animată și umană sunt toate conectate la acest creier la diferite niveluri. Controlează totul.

Întrebare: Nu există pericolul ca în viitor să fim controlați de mașini așa cum este adesea descris în unele filme?

Răspuns: Dacă doriți, da. La urma urmei, este o mașină care acționează într-un mod pur determinist și, dacă o programați inteligent, atunci vă va educa în mod inteligent și vă va controla.

Întrebare: Dar nu va domni asupra omului și va înrobi oamenii?

Răspuns: Prin propria dorință? Nu, nu se poate întâmpla.

Întrebare: Nu credeți că mașinile ne pot înrobi?

Răspuns: Nu este despre faptul că nu cred, știu că nu se poate întâmpla. La urma urmei, mașinile nu sunt creația lui Dumnezeu, ci creația omului. Conform sistemului cauzei și efectului, este imposibil pentru noi să creăm ceva care ne-ar fi superior.

Din „Abilități de gestionare” KabTV din 06.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed